Home » D:News » Undele radio emise de telefoanele mobile nu distrug fertilitatea bărbaţilor

Undele radio emise de telefoanele mobile nu distrug fertilitatea bărbaţilor

Undele radio emise de telefoanele mobile nu distrug fertilitatea bărbaţilor
Publicat: 30.12.2016
Un obicei obişnuit din zilele noastre pare să afecteaze potenţa bărbaţilor. Radiaţiile telefoanelor mobile păstrate în buzunarul pantalonilor afectează fertilitatea acestora. Această afirmaţien se pare că este, însă, eronată.

Acum, cercetătorii au arătat că razele X sunt cele care afectează sterilitatea bărbaţilor, şi nu undele radio emise de telefoanele mobile. Radiaţiile electromagnetice pot provoca sterilitatea bărbaţilor temporar sau permanent. 

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, bărbaţii care lucrau în zona radarului au suferit de sterilitate temporară datorită undelor radar. Hermann Muller este un genetician care a câştigat premiul Nobel pentru dovedirea faptului că razele X pot provoca sterilitatea şi mutaţiile genetice. Muller nu a putut descoperi nicio doză de radiaţii care produc sterilitatea sau modificările genetice, concluzionând că undele radio nu prezintă aceiaşi ameninţare pentru fertilitate precum razele X.

Razele X şi undele radio sunt diferite datorită lungimilor de unde. Radiaţiile electromagnetice călătoresc prin spaţiu sub forma undelor de energie. Lungimea de undă specifică a radiaţiilor este cea care determină efectele biologice şi fizice. 

Razele X sunt capabile să distrugă celulele din ţesut în mod precis deoarce lungimea de undă a acestora este extrem de scurtă. Însă razele X şi alte unde trebuie să fie extrem de puternice pentru a produce sterilitatea. 

Sursa: Mail Online 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase