Home » D:News » De ce trăiesc mai mult oamenii care au o relaţie fericită

De ce trăiesc mai mult oamenii care au o relaţie fericită

De ce trăiesc mai mult oamenii care au o relaţie fericită
Publicat: 15.04.2017
Singurătatea ne poate îmbolnăvi atât fizic, cât şi psihic, mai ales de sărbători, atunci când oamenii ajung la nivelul cel mai înalt al depresiei. Cuplurile fericite sunt mai sănătoase şi trăiesc mai mult.

Deşi din ce în ce mai mai multe persoane consideră căsătoria drept o “hârtie”, nenumărate studii au arătat că beneficiile fizice şi psihice ale unei relaţii de durată sunt enorme, iar singurătatea, mai ales de Sărbători, conduce la o stare avansată de depresie, care poate culmina chiar şi cu suicid, scrie Gândul.

Un studiu realizat de cei de Universitatea Harvard, pe o perioadă de 75 de ani, a relevat că sursa cea mai importantă de sănătate, bogăţie, longevitate şi stare de bine este un mariaj fericit şi sănătos. Mai mult decât atât, persoanele cu legături sociale mai bune cu familia, cu prietenii, comunitatea, sunt mai fericite, mai sănătoase şi trăiesc mai mult decât cei cu legături slabe. 

,,Experienţa singurătăţii se pare că e toxică pentru sănătatea noastră, iar toxicitate ei este mai puternică în perioada Sărbătorilor importante. Oamenii care se izolează sunt mai nefericiţi, iar sănătatea lor se înrăutăţeşte mai repede la mijlocul vieţii, capacitatea cerebrală le scade mult mai repede şi trăiesc mai putin decât oamenii care nu experimentează singurătatea”,  spune psihoterapeutul Gabriela Marin.

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase