Home » D:News » Cât de nocive sunt ecranele tactile asupra copiilor mici. Cum le afectează somnul. STUDIU

Cât de nocive sunt ecranele tactile asupra copiilor mici. Cum le afectează somnul. STUDIU

Cât de nocive sunt ecranele tactile asupra copiilor mici. Cum le afectează somnul. STUDIU
Publicat: 20.04.2017
Somnul este un element esenţial pentru dezvoltarea sănătoasă a unui copil. Un nou studiu, realizat de Birbeck University of London, arată că micuţii, cu vârste cuprinse şase şi 11 luni, care folosesc dispozitive cu ecrane tactile dorm mai puţin.

La studiu au participat 715 părinţi, care au monitorizat somnul copiilor. S-a aflat că fiecare oră în care un copil se joacă cu un smartphone sau tabletă înseamnă, în medie, o scădere a duratei somnului cu 15,6 minute. Pe noapte media ajunge la 26,4 minute.

Totuşi, cercetările sunt abia la început, iar oamenii de ştiinţă evită să recomande eliminarea totală a smartphone-urilor din portofoliul de jucării al copiilor foarte mici. Aceştia dorm, în medie, 10-12 ore pe zi, iar câteva minute de somn în plus sau minus nu ar trebuie să-i afecteze. „Este prea devreme să facem proclamaţii”, a declarat Dr. Tim Smith, liderul echipei care a realizat studiul.

Copiii monitorizaţi s-au jucat, în medie, 25 de minute cu smartphone-uri sau tablete, iar timpul petrecut dormind s-a redus, tot în medie, cu 6 minute.

Un alt studiu, realizat de aceeaşi echipă, a arătat că dispzotivele cu ecrane tactile aduc şi beneficii atunci când sunt folosite de copii. Acestea accelerează dezvoltarea psiho-motorie a acestora.

Citeşte în continuare pe Go4it.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase