Home » D:News » Somnul de frumuseţe ar putea fi real: Cum ne afectează lipsa odihnei înfăţişarea şi interacţiunile sociale

Somnul de frumuseţe ar putea fi real: Cum ne afectează lipsa odihnei înfăţişarea şi interacţiunile sociale

Somnul de frumuseţe ar putea fi real: Cum ne afectează lipsa odihnei înfăţişarea şi interacţiunile sociale
Publicat: 21.05.2017
Lipsa somnului te poate face mai puţin atractiv, susţin cercetătorii suedezi. Lipsa acută a somnului schimbă înfăţişarea umană, aceasta fiind percepută ca neatractivă şi bolnavă.

Cercetătorii din cadrul Institutului Karolinska au fotografiat 25 de bărbaţi şi femei fără machiaj, relatează Business Insider. În primul set de fotografii, studenţii au dormit opt ore pe noapte timp de două nopţi consecutiv. În a doua serie au fost restricţionaţi la patru ore de somn, timp de două nopţi. 

Imaginile au fost prezentate unui grup de 122 de persoane care a răspuns dacă doreşte să socializeze cu persoanele din imagini. Alte criterii notate au fost atractivitatea, sănătatea, oboseala şi încrederea pe care o emană. Persoanele care păreau mult mai obosite în imagini au obţinut punctajele cele mai mici, cu excepţia încrederii. 

Cercetătorii au descoperit că persoanele evită să intre în contact cu indivizii care păreau adormiţi, pentru evitarea contactului cu persoanele care au o înfăţişare bolnăvicioasă. 

,,Aspectul nesănătos, fie că este din cauza lipsei somnului sau din cauza altor afecţiuni, ar putea activa mecanismele de evitare a bolilor la alte persoane,” informează studiul. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase