Home » D:News » Îngrijorare pentru americani: Rusia şi-a reactivat trei sateliţi misterioşi. „Pot fi echipate cu lasere„

Îngrijorare pentru americani: Rusia şi-a reactivat trei sateliţi misterioşi. „Pot fi echipate cu lasere„

Publicat: 23.05.2017
Fiind inactivi pentru mai mult de un an, unul dintre cei trei sateliţi s-a deplasat câteva sute de metri din orbită în apropierea (la 1.200 de metri) unei părţi dintr-un satelit al chinezilor pe care aceştia l-au distrus în 2007.

Nimeni nu ştie cu exactitate pentru ce sunt aceşti sateliţi, dar unii experţi consideră că  pot fi chiar „precursorii armelor orbitale”.  Numiţi Kosmos-2491, Kosmos-2499 şi Kosmos-2504, cei trei sateliţi au avut câteva manevre în ultimii trei ani, scrie Science Alert.

Pot fi, de asemenea, şi sateliţi care scanzează şi calibrează orbita altor nave spaţiale, probabil pot interacţiona fizic cu acestea pentru reparaţii sau modificări.

Se poate însă, iar acest lucru îngrijorează alte ţări, ca aceştia să fie folosiţi în război. Anatoly Zak, un expert independent al navelor spaţiale ruseşti, a precizat că „le poţi echipa cu lasere, probabil poţi pune explozibil în acestea”.

Credit: Wikipedia

În 2012, serviciile de informaţii ale Statelor Unite a realizat un raport în ceea ce priveşte „vulnerabilitatea în creştere a sateliţilor americani care furnizează comunicaţii militare securizate, avertizează în legătură cu mişcările inamicului şi oferă coordonate precise ale diferitelor ţinte”, afirmă o sursă anonimă pentru Reuters.

Însă, Oleg Ostapenko, directorul Roscosmos, a susţinut în 2014 că sateliţii sunt pentru scopuri paşnice.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Rusia a început războiul electronic. Care sunt metodele de protecţie împotriva celor mai noi sisteme de supraveghere

Zece experimente terifiante făcute pe oameni, în numele ştiinţei. Au şocat o lume întreagă

Reuşită europeană în spaţiu: Racheta Vega a fost lansată cu succes, lansând pe orbită cei trei „pasageri”

Rusia intenţionează să ajungă din nou pe Lună după 39 de ani

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase