Home » D:News » 10 semne des întâlnite date de organismul nostru care pot indica probleme serioase

10 semne des întâlnite date de organismul nostru care pot indica probleme serioase

10 semne des întâlnite date de organismul nostru care pot indica probleme serioase
Publicat: 20.08.2017
Ca orice maşinărie complexă, corpul nostru transmite semnale atunci când ceva nu funcţionează aşa cum trebuie: în acest caz, funcţiile organelor interne şi ale sistemelor. Totuşi, deseori ignorăm aceste semnale, ceea ce poate fi o greşeală majoră.

Bright Side a întocmit o listă cu zece astfel de cazuri în care organismul nostru ne avertizează cu privire la ceva ce nu funcţionează aşa cum ar trebui.

Pete negre sub ochi

Aceste pete pot apărea din cauza lipsei de somn. Doctorii recomandă un timp de odihnă de 7-8 ore în fiecare noapte. Totuşi, cauzele pot fi diferite, precum anemia şi orice altă circumstanţă în care corpul nu produce suficiente celule roşii.

Schimbare culorii degetelor

Există un motiv serios care duce la acest lucru: este vorba de Sindromul Reynaud – o condiţie unde temperaturile scăzute cauzează spasme în vasele de sânge, ducând la schimbări în culoarea pielii degetelor.

Vedere neclară

Dacă se întâmplă des ca ochii să fie obosiţi şi nu poţi recunoaşte oameni şi semne de la distanţe mici, este posibil să fi dezvoltat ceea ce se numeşte astigmatism, deformarea corneei care duce la lipsă de focalizare a imaginii.

Pete plutitoare în vedere

Acestea pot apărea în diferite forme, de la puncte la dungi şi sunt pete transparente cu un contur negru care apar de obicei la lumină puternică. Dacă fenomenul apare des, poate indica un început de cataractă sau altă problemă de vedere.

Sunetele din stomac

Acestea sunt cauzate de procesele din intestine. Dacă se întâmplă rar, nu există motiv de îngrijorare. Însă, dacă acestea apar des, mai ales acompaniate de durere, o vizită la doctor este imperativă.

Pielea care se decojeşte

Acesta este un indiciu că organismul duce lipsă de vitamine. O dietă echilibrată poate regla problema. Dacă decojirea este acompaniată de usturime, atunci este necesară vizita la doctor, întrucât poate fi vorba de o infecţie.

Pierderea parţială a simţului olfactiv

Dacă eşti relativ tânăr şi ai început să observi că îţi pierzi simţul de miros, acesta este un indiciu al unei răceli puternice sau a unei infecţii virale. În orice caz, şi aici este necesară vizita la medic.

Zvâcnirea pleoapelor

Oricui i s-a întâmplat să „i se bată un ochi”, dar când acest lucru se întâmplă des, înseamnă că ochii au depus un efort peste capacitate. Pentru a trata acest lucru, este nevoie de apă rece şi, bineînţeles, de odihnă. Dacă nici aşa nu funcţionează, zvâcnirea pleoapelor poate indica o problemă cu sistemul nervos.

Ţiuitul urechilor

Multe persoane tind să nu ia în considerare această senzaţie, deşi persistă, crezând că nu poate ameninţa sănătatea. Aceştia se pot înşela, întrucât poate indica o boală, în principal o afecţiune a sistemului nervos sau a urechii interne. Din fericire, în multe cazuri apare ca urmare a mediului gălăgios pe care îl puteţi găsi în multe oraşe.

Dislocarea umărului

La unii oameni, articulaţia umărului pare să fie foarte elastică, braţul mişcându-se în direcţii neobişnuite. Acest lucru poate indica o articulaţie slabă, în care humerusul se poate disloca. Poate fi cazul în care un individ este flexibil de la natură sau a dobândit această flexibilitate, dar dacă nu este vorba de aşa ceva, este recomandată vizita la medic.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Verdict sumbru: izolarea socială duce la afecţiuni extrem de grave

Cercetătorii au descoperit legătura dintre trei afecţiuni misterioase pentru care nu există tratament

Ce afecţiuni determină uscarea pielii

Consumul mare de analgezice, cauza apariţiei unei afecţiuni grave. Ibuprofenul s-a dovedit cel mai periculos după analizarea a 450.000 de persoane

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase