Home » D:News » Imagini uimitoare cu norii de pe cerul planetei Marte-FOTO

Imagini uimitoare cu norii de pe cerul planetei Marte-FOTO

Publicat: 16.08.2017
Roverul Curiosity deţinut de NASA a suprins cele mai clare imagini cu mişcarea norilor pe cerul marţian. În noile secvenţe înregistrare de Curiosity pot fi observaţi nori cu aspect fibros asemănători formaţiunilor cirrus de pe Pământ.

Deşi mişcarea norilor de pe cerul marţian a fost observată anterior de către Curiosity sau alte misiuni NASA pe Planeta Roşie, agenţia spaţială susţine că acestea sunt cele mai clare imagini cu fenomenul, notează Mail Online. 

Sursa: NASA

Experţii au utilizat camera Navigationde la bordul sondei de aterizare pentru a înregistra două seturi compuse din opt imagini cu cerul marţian. Pentru primul set, camera a fost îndreptată în direcţie verticală, iar pentru al doilea set a fost poziţionată la nivelul orizontului. 

Sursa: NASA

,,Probabil norii sunt formaţi din cristale de gheaţă care se condensează pe particulele de praf atunci când temperatura atmosferei scade,” a declarat John Moores, membrul din cadrul misiunii Curiosity. În cadrul observaţiilor anterioare, norii de pe cerul marţian puteau fi văzuţi doar în apropierea zonei de ecuator atunci când  se află la distanţă mare de Soare. Însă noile imagini au fost realizate cu două luni înaintea acestui moment. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase