Home » D:News » Importanţa hranei în educaţie. Sfatul nutriţioniştilor privind alimentaţia sănătoasă a şcolarilor

Importanţa hranei în educaţie. Sfatul nutriţioniştilor privind alimentaţia sănătoasă a şcolarilor

Importanţa hranei în educaţie. Sfatul nutriţioniştilor privind alimentaţia sănătoasă a şcolarilor
Publicat: 12.09.2017
A început şcoala şi odată cu ea pregătirile. Părinţii încercă să le ofere ce este mai bun copiilor. Creşterea şi performanţa lor depinde de educaţie, dar un rol important îl are nutriţia, iar într-o ţară în care la fiecare colţ de şcoală se găseşte un chioşc cu alimente, care nu ar trebui să facă parte din meniul copiilor noştri, nu este uşor să alegem mâncarea.
Cei mai multi părinţi citesc, se informează despre nutriţia copiilor, dar informaţiile sunt contradictorii. Ce este astăzi potrivit, mâine este complet interzis şi de nemâncat. Mai apoi apare conflictul între generaţii, bunicii fiind ferm convinşi că fac bine nepoţilor dacă îi îndoapă cu prăjituri, că doar sunt făcute în casă. Şi o fac cu toată dragostea, evident. 
 
Medicul Florin Ioan Bălănică, specializat în Medicină Personalizată şi Nutriţie, explică pentru CSID ce ar trebui să mănânce un şcolar ca să nu ajungă supraponderal.
 
,,Eu am fost un copil supraponderal şi mai târziu un adult obez, aşa că mi-a fost foarte greu să îmi regăsesc echilibrul metabolic şi să slăbesc. Şi asta pentru că obiceiurile alimentare se învaţă în copilărie, în primii 7 ani de viaţă”, adaugă medicul Bălănică.
 
Vremurile se schimbă, dar odată cu ele şi obiceiurile alimentare, apar produse care ne atrag printr- un marketing agresiv. În alimentaţie nu trebuie însă să ne cucerească ofertele şi asocierea alimentelor. În căutarea cadoului dorit, copilul confundă mâncarea nesănătoasă cu premiul şi îşi formează obişnuinţe nepotrivite.
 
Citeşte continuarea în CSID.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase