Home » D:News » Numărul cazurilor de infecţii cu HIV în creştere în Europa „Se înregistreză, în prezent, o catastrofă”

Numărul cazurilor de infecţii cu HIV în creştere în Europa „Se înregistreză, în prezent, o catastrofă”

Numărul cazurilor de infecţii cu HIV în creştere în Europa „Se înregistreză, în prezent, o catastrofă”
Publicat: 22.10.2017
Numărul cazurilor de infecţie cu virusul HIV a crescut dramatic în Europa de Est, astfel că Organizaţia Naţiunilor Unite a cerut statelor europene să lupte împreună pentru a combate răspândirea SIDA şi a HIV, potrivit Deutsche Welle.

Potrivit informaţiilor ONU, Europa s-ar confrunta astăzi cu o provocare mai mare decât Africa atunci când ne referim la virusul HIV şi a bolii SIDA. Declaraţia a fost făcută, potrivit Deutsche Welle, de către vice-directorul programului pentru SIDA al ONU, Luiz Loures, în cadrul unei întâlniri la Berlin. 

Acesta a vorbit şi despre creşterea masivă a numărului de cazuri noi de infectări cu HIV în Europa de est şi în centrul Asiei, cea mai afectată ţară fiind Rusia, informează Gândul. 

„În regiunea amintită se înregistreză, în prezent, o catastrofă”, a declarat şi Sylvia Urban, preşedinta asociaţiei de acţiune anti-Sida şi a societăţii germane de ajutorare a bolnavilor de Sida, adăugând că guvernul german ar trebui să ia anumită măsuri pentru a transmite experienţele autorităţilor nemţeşti în ceea ce priveşte reuşita combaterii răspândirii HIV şi SIDA către statele din Europa de Est. 

Dacă în Rusia, cea mai afectată ţară din regiune, numărul noilor infectări cu virusul HIV a depăşit în 2016 pragul de 100.000, în Germania s-au înregistrat doar 3200 de noi cazuri de infecţii cu HIV anul trecut. 

„Persecutarea homosexualilor, a consumatorilor de droguri şi a altor minorităţi este o catastrofă umană şi face imposibilă prevenirea răspândirii HIV”, a avertizat Urban.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul conferinţei „HIV în Europa de Est – o epidemie ignorată?!”. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase