Home » D:News » Războiul Rece nu s-a terminat. SUA lucrează la crearea unor arme nucleare extrem de puternice

Războiul Rece nu s-a terminat. SUA lucrează la crearea unor arme nucleare extrem de puternice

Publicat: 27.11.2017
Statele Unite ale Americii doresc modernizarea arsenalului de arme nucleare, chiar dacă în 2010 Rusia şi SUA au semnat un nou tratat numit ”New Strategic Arms Reduction Treaty” (New START) pentru a reduce arsenalul nuclear la 1.550 de focoase până în 2018.

Imediat după aceea, ambele ţări au trecut la îmbunătăţirea armelor rămase, scrie The Week.

„Când ajungi la acel număr, te asiguri că restul vor funcţiona şi trebuie să-i facem pe inaimici să creadă că vor funcţiona”, a precizat Cherry Murray, fost oficial la Departamentul de Energie al Statelor Unite.

În 2010, Barack Obama, preşedintele de atunci al SUA, a ajuns la un compromis cu republicanii din Congres pentru a aproba tratatul New START, dar în următorii 30 de ani, SUA va cheltui cel puţin 1,25 de trilioane de dolari în plus pentru modernizarea armelor nucleare.

Potrivit unui raport Reuters despre modernizarea arsenalului american, SUA va lucra la îmbunătăţirea bombei nucleare B61, care costă 21 de mlioane de dolari una şi care poate distruge oraşe, având o forţă de 23 de ori mai mare ca bomba de la Hiroshima. Armata are în plan de a construi 480 de B61 improvizate, pentru un preţ total de 10 miliarde de dolari.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Câte arme nucleare există astăzi în lume? Iată care sunt cele 9 ţări dotate cu arsenal atomic

Motivul pentru care nord-coreeni sunt convinşi că doar armele nucleare vor putea înfrânge SUA

Ce ar putea provoca izbucnirea celui de-Al Treilea Război Mondial. Elon Musk consideră armele nucleare ale Coreei de Nord un pericol MINOR

Cum a ajutat ştiinţa cutremurelor la detectarea celui mai recent test al armelor nucleare din Coreea de Nord

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase