Home » D:News » Cum pot deveni mame femeile de peste 40 de ani

Cum pot deveni mame femeile de peste 40 de ani

Cum pot deveni mame femeile de peste 40 de ani
Publicat: 20.12.2017
Infertilitatea reprezintă astăzi o problemă cu care se luptă tot mai multe cupluri din România. Incapacitatea femeilor de a obţine o sarcină pe cale naturală este clasată pe locul 5 în topul dizabilităţilor care afectează omenirea. Expertul în tratarea infertilităţii, Deniz Usal, diagnostichează frecvent astfel de cupluri în Turcia. Printre acestea, şi mulţi români.
“Există mai multe categorii de pacienţi. În prima categorie care reprezintă 10-15 la sută din pacienţi, intră femeile care se confruntă cu probleme de ovulaţie. Apoi, există categoria de paciente cu probleme tubare, ale trompelor uterine, care reprezintă cam 17-20 la sută din cazuri. Există şi factorul masculin, unul din 4 pacienţi având diverse tulburări care afectează calitatea materialului seminal, a spermei.
 
Pe lângă aceste situaţii, vedem şi cupluri care nu pot avea copii pe cale naturală, deşi investigaţiile nu arată vreo problemă. Acestea sunt cazurile de infertilitate de cauză necunoscută. Avem şi situaţii mai deosebite aşa cum este cea când pacienta suferă de endometrioză. De asemenea, între 5 şi 10 la sută dintre femeile care nu pot avea copii au probleme la nivel uterului”, descrie situaţia medicul turc.
 
Doctorii pun diagnosticul de infertilitate atunci când cuplurile nu obţin o sarcină pe cale naturală după un an de încercări. De altfel, într-un cuplu fără probleme de sănătate, şansele ca femeia să rămână însărcinată sunt de 15 la sută în prima lună, de 50 % în şase luni şi ajung la 80 la sută într-un an. După această perioadă se impun teste speciale.
 
“Urmărim trei aspecte: dacă femeia are o rezervă de ovocite, dacă sperma este normală şi dacă trompele sunt deschise sau nu. Dacă identificăm vreo problemă la unul dintre cele trei aspecte, putem începe tratamentul pentru a rezolva problema respectivă. Dacă nu depistăm nicio problemă şi nu este nici endometrioză, atunci putem diagnosticul de infertilitate de cauză necunoscută.
 
Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase