Home » D:News » Cum îţi îmbunătăţeşte vinul starea de sănătate

Cum îţi îmbunătăţeşte vinul starea de sănătate

Cum îţi îmbunătăţeşte vinul starea de sănătate
Publicat: 04.03.2018
Cu toate că vinul este tot mai des asociat cu dezvoltarea diverselor afecţiuni, un studiu recent scoate la iveală efectele pozitive şi neaşteptate pe care le poate avea consumul acestei băuturi.

Dincolo de starea de bine, vinul poate ajuta la obţinerea unor efecte benefice în ceea ce priveşte starea de sănătate, scrie Gândul citând The Independent. 

După ce au analizat efectele polifenolilor, antioxidanţii care se găsesc în vinul roşu, chimiştii spanioli au descoperit că expunerea la aceşi compuşi poate ajuta la distrugerea bacteriilor din cavitatea bucală, bacterii care, în mod normal, conduc la apariţia cariilor şi plăcii dentare. 

Oamenii de ştiinţă de la Spanish National Research Council din Madrid au studiat beneficiile pe care două tipuri de polifenoli din vinul roşu le au asupra sănătăţii orale. Este vorba despre acidul cafeic şi acid p-cumaric, compuşi care se găsesc, de asemenea, în cafea şi în sucul de merişoare. 

Astfel, cercetătorii au arătat că ambele substanţe au reuşit să elimine microbii dăunători cavităţii bucale, ajutând la evitarea bolilor de la nivelul gingiilor şi dinţilor. 

De asemenea, oamenii de ştiinţă susţin că efectul era şi mai puternic atunci când polifenolii au fost combinaţi cu bacteriile probiotice orale. 

În ciuda acestor descoperiri promiţătoare, autorii studiului atrag atenţia asupra faptului că nu trebuie să ne apucăm să facem gargară cu merlot în fiecare dimineaţă. 

În schimb, specialiştii susţin că aceste descoperiri ar trebui să le dea de gândit producătorilor de medicamente şi produse folosire în îngrijirea orală, pentru a ajuta la prevenirea bolilor cavităţii bucale. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase