Home » D:News » Schimbările bruşte de temperatură, un pericol pentru organism. Care sunt problemele de sănătate care pot apărea

Schimbările bruşte de temperatură, un pericol pentru organism. Care sunt problemele de sănătate care pot apărea

Schimbările bruşte de temperatură, un pericol pentru organism. Care sunt problemele de sănătate care pot apărea
Publicat: 29.03.2018
Creşterea bruscă sau tocmai, scăderea, gradelor din termometru în perioade scurte de timp ne-a afectat tuturor viaţa în această primăvară. Diferenţele de 15, 20 de grade în mai puţin de 2 zile creează reale probleme de adaptare organismului nostru. Nu doar lipsa energiei, şi moleşeala ne-au făcut să ne simţim rău, ci şi apariţia de infecţii, boli, răceli şi alte probleme de sănătate. Iată care sunt cinci dintre ele şi ce putem face pentru a le ameliora.

Infecţii şi boli ale tractului respirator superior

Conform specialiştilor, avem tendinţa de a ne îmbrăca cel mai adesea necorespunzător. Nu purtăm suficiente straturi sau avem tendinţa de a purta prea multe, astfel încât corpul ni se supraîncălzeşte sau suferă de frig. Acest lucru poate afecta răspunsul imun şi poate declanşa infecţii ale căilor respiratorii superioare.

Atunci când temperaturile fluctuează, este cel mai recomandat să ne îmbrăcăm în straturi uşoare, pentru a fi protejaţi de temperaturile scăzute dimineaţa şi noaptea având totuşi abilitatea de a elimina aceste straturi în momentele calde ale zilei.

Probleme cronice ale sinusurilor şi gâtului

Instalaţiile de încălzire şi aer condiţionat încearcă să ţină pasul cu temperaturile fluctuante, iar sistemele de încălzire şi răcire alternante rapid pot dezumidifica aerul. Aerul dezumidificat care conţine polen, praf şi mucegai poate accentua pentru problemele severe şi cronice ale sinusurilor şi gâtului, motiv pentru care este important să schimbăm filtrele de încălzire şi aer la fiecare şase luni. Medicii recomandă, de asemenea, achiziţionarea unui umidificator pentru avea nivelul de umiditate optim.

Citeşte continuarea pe CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase