Home » Știință » Canabisul ar putea fi medicamentul MINUNE al secolului?

Canabisul ar putea fi medicamentul MINUNE al secolului?

Canabisul ar putea fi medicamentul MINUNE al secolului?
Publicat: 27.04.2018
Cancer, dureri cronice, astm, epilepsie, autism sau Parkinson sunt printre bolile ce ar putea fi ameliorate sau chiar tratate cu ajutorul canabisului medicinal. Planta din care se obţine marijuana şi haşisul ar putea fi medicamentul minune al secolului, iar cercetătorii israelieni încearcă de o bună perioadă de timp să descopere ce ingredient şi formă de administrare este cea mai eficientă pentru fiecare afecţiune. s

Încă din 1990, canabisul medicinal a devenit legal în Israel, iar în prezent peste 33.000 de persoane utilizează medicamentul pentru ameliorarea simptomelor asociate cancerului, sclerozei multiple, Parkinson, boala Crohn sau afecţiunii stresului post-traumatic. Conform Israel21, guvernul israelian încearcă să propună noi legi pentru exportul produselor din canabis. 

În cadrul unei conferinţe, cercetătoarea Hinanit Koltai din cadrul Institutului Volcani a declarat că ministerele Agriculturii şi Sănătăţii finanţează studierea diferitelor tipuri de tulpini şi specii de canabis. ”Putem creşte plante pentru cercetări, în care modificăm condiţiile de creştere pentru formarea oricărei compoziţii dorite,” a declarat Koltai. 

În cazul afecţiunilor precum boala inflamatorie intestinală, Crohn sau colita inflamatorie, laboratorul lui Koltai s-a alăturat organizaţiei PlantEXT pentru examinarea efectelor extractului de canabis asupra ţesutului prelevat din colon prin intermediul biopsiilor. Conform specialiştilor, în curând vor fi demarate testele clinice. ”Chiar şi în cazul bolii inflamatorii intestinale, discutăm în prezent despre ameliorarea simtomelor. Dar în cazul cancerului discuţia poate fi dusă la nivelul vindecării,” a declarat Koltai. 

Canabisul ar putea deveni în viitor o armă importantă în tratarea cancerului, susţine prof. David Meiri din cadrul Institutului de Tehnologie Technion-Israeli. Însă, conform specialiştilor, aceeaşi doză nu va funcţiona pentru toţi pacienţii. Fiecare tip de cancer are caracteristicile proprii, iar canabisul conţine 142 de canabinoizi sau compuşi activi. 

Parkinson şi insomnia

Aproximativ 70 de companii israeliene se axează pe dezvoltarea culturilor de canabis medicinal şi a dispozitivelor medicale. ”Canabisul este diferit de medicamentele tradiţionale deoarece dovezile iniţiale provin de la pacienţi, nu din cadrul cercetărilor,” a declarat Shimon Lecht, managerul companiei farmaceutice CannRx. 

În cazul autismului şi al epilepsiei, dr. Adi Aran, director al Centrului Medical Shaare Zedek din Ierusalim, a demarat în 2016 un studiu pentru a observa efectele uleiului cannabidiolului (CBD) pe 60 de subiecţi cu vârste cuprinse între 5 şi 21 de ani. Aproximativ, jumătate dintre părinţi au declarat că simptomele acestora au fost reduse în urma tratamentului, iar aproximativ o treime dintre copiii necumonicativi au început să vorbească şi să comunice nonverbal. Încurajaţi de rezultate, specialiştii au realizat un test de control în care a fost utilizat canabisul pentru autism. În cadrul analizei, au fost testaţi 150 de copii şi adulţi cu autism sever. 

Dureri, sindromul stresului post-traumatic şi astmul

În martie 2018, publicaţia European Journal of Internal Medicine  a prezentat eficienţa şi siguranţa unui regim de şase luni de tratare a durerilor cu ajutorul canabismului în cazul a 2.736 de pacienţi cu vârste de peste 65 de ani. Per total, îmbunătăţirile au putut fi observate la 93,7 respondenţi. 

Sindromul Tourette şi apneea

În cadrul unui studiu demarat de Universitatea Yale a fost descoperit că THX-110 a îmbunătăţit semificativ simptomele de-a lungul timpului la adulţi. Rezultatele complete vor fi publicate în cadrul unei confeiinţe din Copenhaga. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase