Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » De ce nu a fost identificat un tratament pentru cancer până în prezent?

De ce nu a fost identificat un tratament pentru cancer până în prezent?

De ce nu a fost identificat un tratament pentru cancer până în prezent?
Publicat: 13.04.2018
Una din două persoane va face cancer într-un anumit moment din viaţa sa. Iar această statistică a dus la apariţia unei întrebări importante: Având în vedere toţi banii şi timpul petrecut pentru studierea bolii, de ce nu există un tratament pentru cancer?

IFL Science notează că una dintre principalele probeme este asociată cu modul în care oamenii înţeleg cancerul. Cuvântul nu se referă la o singură boală, este un termen umbrelă utilizat pentru sute de boli. De aceea discuţiile despre găsirea unui tratament împotriva cancerului sunt vagi. 

Diferitele tipuri de cancer au diferite patologii şi diferite simptome. Chiar şi în ”familiile” de cancer pot exista diferite variante ce pot duce la apariţia bolii. Ceea ce înseamnă că este extrem de dificil de studiat şi tratat. Însă asta nu înseamnă că până în prezent nu am descoperit tratament pentru anumite tipuri de cancer. În cazul cancerului de prostată, rata de supravieţuire după tratament este de 98%, în timp ce melanomul malign este tratat în 89% dintre cazuri. 

Tratarea cancerului este dificilă în mare parte din cauza a ceea ce reprezintă boala. Cancerul se dezvoltă din propriile celule ale corpului uman, atunci când o mutaţie din ADN provoacă o creştere accelerată a celulelor. Aşadar, deoarece provine din celulele noastre îi este dificil atât sistemului imunitar, cât şi doctorilor, să ţintească celulele canceroase. Una dintre principalele cercetări privind tratarea cancerului are la bază identificarea mai eficientă a celulelor canceroase. Apoi medicii încearcă să dezvolte un tratament pentru a le ataca sau ajută sistemul imunitar să le identifice mai uşor. 

Însă lucrurile nu sunt atât de simple. Fiecare persoană răspunde diferit la tratament. Ceea ce funcţionează pentru o persoană poate să nu funcţioneze pentru celelalte. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase