Home » D:News » Un oficial al NASA consideră explozia navetei Crew Dragon o ”binecuvântare”

Un oficial al NASA consideră explozia navetei Crew Dragon o ”binecuvântare”

Un oficial al NASA consideră explozia navetei Crew Dragon o ”binecuvântare”
Publicat: 06.06.2019
Un oficial al NASA este de părere că explozia recentă a uneia dintre navele SpaceX reprezintă o bună oportunitate de a învăţa

Conform diferitelor rapoarte, din data de 20 aprilie, naveta Crew Dragon, care apaţinea SpaceX, a explodat în timpul unei testări a motoarelor. Abia după două săptămâni, oficialii SpaceX au recunoscut că rapoartele asupra incidentului erau adevărate.

În ciuda situaţiei deloc optime în care se află SpaceX din cauza exploziei, Kathy Lueders, un oficial al NASA, declară că acest accident se dovedeşte a fi o „binecuvântare”, o bună oprtunitate de a învăţa, notează Futurism.

„Învăţăm foarte multe”, explică Kathy Lueders. „Uneori înveţi mai multe din astfel de tentative eşuate”, a mai adăugat ea.

Investigaţia cu privire la cauza exploziei este încă în desfăşurare, rapoartele preliminare sugerează totuşi că cauza poate fi atribuită unei probleme legate de unul dintre motoarele pe bază de combustibil lichid. Conform specificaţiilor făcute publice de către SpaceX, Crew Dragon este echipată cu opt astfel de motoare.

Explozia acestui motor se resimte şi asupra programului pe care compania spaţială şi l-a propus. Astfel, în luna iulie era programat un test care să folosească echipaj uman la bord. Din cauza exploziei, aceste teste au fost amânate şi a rămas necunoscută o altă dată de executare a acestor teste.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase