Home » D:News » Motivul pentru care un oraş din Danemarca a înlocuit omuleţii de la semafoare cu mini-vikingi

Motivul pentru care un oraş din Danemarca a înlocuit omuleţii de la semafoare cu mini-vikingi

Publicat: 31.08.2019
Pentru a marca aniversarea oraşului Aarhus din Danemarca, autorităţile au decis să înlocuiască omuleţii tradiţionali din luminile semafoarelor cu vikingi.

Începând de luni, 26 august 2019, 17 dintre semafoarele din Aarhus din Danemarca folosesc mini-vikingi în locul omuleţilor verzi sau roşii. Decizia a folosi aceste semafoare inedite vine ca parte a unei campanii prin care oficialii oraşului vor să readucă în actualitate originile vikinge ale oraşului, notează The History Blog.

Aarhus este cel de al doilea oraş ca mărime al Danemarcei, fiind amplasat pe fosta aşezare vikingă Aros, fondată în secolul VIII. Această aşezare iniţială era localizată la gura râului Aarhus, fiind un port natural pe coasta estică a Peninsulei Iutlanda. Din cauza poziţiei privilegiate, aşezarea a devenit un centru comercial important, în decursul următoarelor două secole.

Credit foto: Municipalitatea Aarhus

Pe teritoriul Danemarcei se află mai multe localităţi care se pot mândri cu o continuitate mai mare faţă de ceea a oraşului Aarhus, dar, spre deosebire de acestea, acest oraş şi-a păstrat amplasamentul original. De-a lungul timpului, nivelul pământului a crescut şi unele construcţii au fost înlocuite, dar planul aşezării a rămas constant.

Cele 17 semafoare au fost amplasate în jurul a ceea ce am putea numi „Centrul Vechi Viking”. „Mulţi oameni nu sunt conşienţi de importanţa oraşului nostru şi vreau să schimb asta. Vrem să spunem poveşti demult uitate şi să ne retransformăm în oraşul viking care am fost”, a declarat Bünyamin Simsek, oficial al oraşului.

Aceste semafoare se dovedesc a fi o modaliate prin care turiştilor şi locuitorilor li se poate oferi o experienţă neobişnuită, la un preţ destul de mic, după cum estimează oficialii oraşului: 1000 de coroane daneze, aproximativ 600 de lei.

Citeşte şi:

Erau cu adevărat vikingii barbari? Iată 7 mituri despre vikingi şi adevărul din spatele lor

Descoperiri impresionante privind ritualurile de înmormântare ale vikingilor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase