Home » D:News » Amazon, unul dintre marii câştigători de pe urma pandemiei de coronavirus. Povestea imperiului construit de către Jeff Bezos, prezentată în premieră în România

Amazon, unul dintre marii câştigători de pe urma pandemiei de coronavirus. Povestea imperiului construit de către Jeff Bezos, prezentată în premieră în România

Amazon, unul dintre marii câştigători de pe urma pandemiei de coronavirus. Povestea imperiului construit de către Jeff Bezos, prezentată în premieră în România
Publicat: 15.04.2020
În timpul pandemiei de coronavirus, Amazon îşi clădeşte un imperiu. Averea lui Jeff Bezzos a crescut considerabil după ce acţiunile celui mai mare retailer online din lume au atins un maxim istoric.

În acet context, B1 TV va prezenta, în premieră în România, documentarul „Imperiul Amazon”, unul fără precedent în istoria capitalismului american, duminică, de la ora 16:00.

Marţi, acţiunile Amazon au înregistrat un avans de 4%, capitalizarea bursieră a companiei depăşind 1.100 miliarde de dolari, potrivit site-ului Veriety.

De asemenea, titlurile Amazon au atins şi ele un nou record istoric, depăşind valoarea înregistrată în data de 19 februarie – 2.170,22 dolari pe unitate.

Astfel, marţi, titlurile au crescut cu 4,2%, la peste 2.260 de dolari pe unitate, mai scrie sursa citată.  De la începutul anului până în prezent, acţiunile retailerului online Amazon au urcat cu 24%. 

Comenzile pe Amazon, în creştere puternică de la începerea pandemiei COVID-19

Fiind nevoiţi să rămână închişi în case din cauza pandemiei de coronavirus, oamenii au comandat pe siteul Amazon de la mâncare, la produse de igienizare. Astfel se explică creşterea majoră a livrărilor din această perioadă.

În plus, pentru a face faţă comenzilor, compania a angajat 100.000 de persoane, alocând 350 de milioane de dolari pentru creşterea salariilor la nivel mondial.

Reprezentanţii Amazon au anunţat, luni, că vor mai angaja alte 75.000 de persoane şi că va avea nevoie de 500 de milioane de dolari pentru suplimentarea salariilor.

Nu toată lumea a fost de acord cu practicile Amazon în plină pandemie de COVID-19. Unii au afirmat că şefii retailerului nu se gândesc la răspândirea coronavirusului, ci doar la cum să se îmbogăţească. De altfel, doi dintre angajaţii departamentului tehnic care au criticat în mod public compania au fost concediaţi.

Odată cu creşterea acţiunilor, a crescut şi averea liderului companiei. Astfel, Jeff Bezos, şeful de la Amazon, are în acest moment o avere estimată la 137 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Amintim în acest context că CEO-ul Amazon, unul dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii, a donat 100 de milioane de dolari organizaţiei Feeding America, dar şi că în luna februarie a anunţat înfiinţarea unui fond de 10 miliarde de dolari pentru combaterea schimbărilor climatice.

În aceste condiţii şi pe fondul crizei economice generate de pandemia de coronavirus, investitorii se bat pe acţiuni la compania condusă de Jeff Bezos.

Şi nu doar Amazon are de câştigat. Pe bursă sunt foarte bine cotate în această perioadă de carantină la nivel mondial şi acţiunile companiei americane din piaţa serviciilor de streaming video Netflix, ale companiei care operează platforma de comunicare video Zoom, dar şi cele ale companiei Domino’s.

„Imperiul Amazon”, un documentar de excepţie ce poate fi urmărit pe B1 TV

Creşterea companiei Amazon a fost şi subiectul unui documentar realizat anul acesta de către echipa FRONTLINE de la PBS.

B1 TV îl va difuza în premieră în România duminică, în ziua de Paşte, de la ora 16:00.

Documentarul prezintă povestea imperiului construit de către Jeff Bezos, unul dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii.

Compania Amazon s-a dezvoltat constant pe parcursul anilor, începând ca un simplu retailer online, pentru ca în prezent să devină una dintre cele mai puternice şi influente entităţi din lume, trecând peste bariera laturii economice. Bezos a creat o infrastructură tehnologică extrem de puternică, având capacitatea de a monitoriza populaţia prin intermediul gadget-urilor precum Alexa sau Ring.

Documentarul prezintă ascensiunea lui Jeff Bezos şi influenţa pe care compania Amazon o are nu doar în Statele Unite ale Americii, ci în întreaga lume.

Imperiul lui Bezos este unul fără precedent în istoria capitalismului american.

Filmul prezintă şi latura nevăzută a avantajelor şi produselor Amazon, arătând care sunt costurile reale ale confortului oferit de tehnologie.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase