Home » D:News » Pediatrul Mihai Craiu: Riscul de boala Kawasaki la copiii europeni este scăzut

Pediatrul Mihai Craiu: Riscul de boala Kawasaki la copiii europeni este scăzut

Pediatrul Mihai Craiu: Riscul de boala Kawasaki la copiii europeni este scăzut
Publicat: 25.05.2020

Copiii care au murit de forme grave ale bolii Kawasaki declanşate de SARS-COV 2 erau supraponderali, spune pediatrul Mihai Craiu.

Conform acestuia, un alt factor de risc pentru a face Kawasaki este etnia, copiii caucazieni având un risc mult mai scăzut de a face boala.

Renumitul pediatru Mihai Craiu spune că riscul de a se ajunge la complicaţii este foarte scăzut.

„Ambele decese sunt la copii afirmativ sănătoşi, aş face un singur comentariu, copilul din Marea Britanie aşa-zis sănătos avea 14 ani şi 95 de kilograme, iar celălalt era tot obez. E de spus că toate cazurile de Kawasaki cu complicaţii de la Londra sunt tot la adolescenţi supraponderali sau obezi”, a declarat pediatrul Mihai Craiu.

Un alt factor de risc ţine de etnie

„La Londra din 63 de copii care au făcut Kawasaki şi au ajuns la terapie intensivă, doar 3 erau caucazieni. Restul erau orice altceva, asiatici, afro-caraibieni. Contează şi genele foarte mult. Pentru copiii europeni de background caucazian, riscul să facă forme grave de Kawasaki în legătură cu SARS-COV 2 este extrem de mic”, a mai spus Mihai Craiu citând date invocate de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, potrivit Mediafax.

În Franța, un copil de 9 ani, diagnosticat cu o forma similară bolii Kawasaki, a murit, iar cazul i-a intrigat pe specialişti. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis să studieze posibile legături între COVID-19 şi boala Kawasaki, un sindrom care afectează copiii.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase