Home » D:News » Hackerii ruşi încearcă să fure informaţii privind dezvoltarea vaccinurilor anti-COVID-19

Hackerii ruşi încearcă să fure informaţii privind dezvoltarea vaccinurilor anti-COVID-19

Hackerii ruşi încearcă să fure informaţii privind dezvoltarea vaccinurilor anti-COVID-19
Credit foto: Pixabay
Publicat: 20.07.2020

Grupul de hackeri APT29, cunoscut şi sub numele de Cozy Bear and the Dukes, este acuzat că a lansat mai multe atacuri cibernetice pentru a fura informaţii ale cercetărilor realizate de mai multe clinici din Canada, Marea Britanie şi SUA, scrie CBC.ca.

Grupul de hackeri susţinut „aproape sigur” de Rusia încearcă să fure cercetările privind vaccinurile legate de COVID-19 din Canada, Statele Unite şi Marea Britanie, au anunţat agenţiile de informaţii din cele trei ţări.

Compania de securitate a comunicaţiilor (CSE) din Canada, responsabilă cu informaţiile externe, a transmis că APT29 – cunoscută şi sub denumirea de Cozy Bear and the Dukes – se află în spatele atacurilor.

Grupul a mai fost acuzat că a piratat mail-urile Comitetului Naţional Democrat înainte de alegerile din 2016 din SUA.

APT29 „funcţionează aproape sigur ca parte a serviciilor de informaţii ruseşti”, a spus CSE într-o declaraţie publicată joi dimineaţă în coordonare cu omologii săi internaţionali.

„Este probabil ca APT29 să continue să vizeze organizaţiile implicate în cercetarea şi dezvoltarea vaccinului COVID-19″, au mai transmis agenţiile de informaţii ale celor trei ţări vizate.

„Atacurile josnice”, condamnate

Şeful centrului de securitate cibernetică din Marea Britanie, Paul Chichester, a declarat că aliaţii „condamnă aceste atacuri josnice împotriva celor care lucrează pentru combaterea pandemiei coronavirusului”, potrivit Mediafax.

Agenţia de ştiri rusă RIA a transmis că purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitry Peskov, a negat acuzaţiile, despre care a spus că nu sunt susţinute de dovezi concrete.

„Nu avem informaţii despre cine ar ataca cibernetic companii farmaceutice sau centre de cercetare din Marea Britanie. Dar putem spune un lucru în mod sigur: Rusia nu are nicio legătură cu aceste tentative. Nu acceptăm astfel de acuzaţii, nici obişnuitele acuzaţii privind interferenţe în alegerile din 2019”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase