Home » D:News » Inventatorul LSD-ului a murit la varsta de 102 ani

Inventatorul LSD-ului a murit la varsta de 102 ani

Inventatorul LSD-ului a murit la varsta de 102 ani
Publicat: 30.04.2008
Albert Hofmann, chimistul elvetian care a inventat drogul halucinogen LSD, a decedat marti, la varsta de 102 ani. Cercetatorul a murit in casa sa din Basel, a anuntat Asociatia Multidisciplinara pentru Studii Psihedelice din California.

Nascut la 11 ianuarie 1906, Hofmann a descoperit LSD-ul intamplator, atunci cand, in 1943,  in timpul unui experiment in laborator, o cantitate minuscula din substanta nou creata s-a scurs pe mana sa. „Am fost suprins de starea puternica de agitatie, combinata cu o usoara ameteala. Am incetat imediat munca si m-am indreptat catre casa, acolo unde m-am scufundat intr-o stare neplacuta, asemanatoare cu cea de intoxicatie, stimulata insa de o puternica imaginatie. Intr-o stare ca de vis, am perceput imagini fantastice, culori puternice si forme ciudate care imi treceau prin fata. Totul a durat circa doua ore”, declara elvetianul la cea de a 100-a aniversare.

Hofmann a crezut cu tarie in calitatile curative ale medicamentului sau, cel pe care il vedea ca pe un posibil leac al bolilor mentale severe, asa cum este cazul schizofreniei; aparandu-l chiar si dupa interzicerea acestuia in anii ’60. LSD-ul a cunoscut o mare popularitate in randul miscarii hippy si a starurilor rock din acea perioada, atunci cand abuzul de droguri devenise o problema majora pentru numerosi tineri.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase