Home » D:News » S-a descoperit teatrul lui Shakespeare

S-a descoperit teatrul lui Shakespeare

S-a descoperit teatrul lui Shakespeare
Publicat: 08.08.2008
Arheologii britanici sunt convinsi ca, in cursul unor sapaturi efectuat in estul Londrei , au descoperit ruinele teatrului unde piesele “Negustorul din Venetia” si “Romeo si Julieta” au fost puse pentru prima data in scena de William Shakespeare.

In locatia respectiva se crede ca marele dramaturg in persoana urca pe scena spre a recita publicului din operele sale. Acesta descoperire a fost facuta in mod accidental, cand un excavator sapa o fundatie pentru un nou garaj. Sapaturile au fost oprite instantaneu, iar la fata locului a descins o echipa de arheologi din cadrul Muzeului din Londra.
“Aveam unele surse istorice care relatau ca in acesta zona ar fi fost teatrul respectiv. Sapam si ne intrebam continuu daca acesta este locul potrivit. Am continuat sa sapam, iar in momentul in care au aparut faimoasele ziduri inclinate ale teatrului, ne-am bucurat ca niste copii. Este locul corect, are forma si unghiurile poligonale asa cum era descris in toate documentele istorice cu referire la el” declara Jo Lyon, conducatorul echipei de arheologi. Teatrul Rose din estul Londrei a fost construit in anul 1576, iar in 1590 trupa de actori a lui Shakespeare dadea deja spectacole in acesta locatie.

Sursa: Live Science

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase