Home » D:News » In galaxia noastra ar putea exista miliarde de “Pamanturi”

In galaxia noastra ar putea exista miliarde de “Pamanturi”

In galaxia noastra ar putea exista miliarde de “Pamanturi”
Publicat: 16.02.2009
Un om de stiinta a afirmat, la o conferinta, ca multe dintre aceste planete ar putea fi “locuite” de forme de viata simple.

Pana acum, telescoapele au detectat abia cca. 300 de planete in afara Sistemului Solar. Prea putine dintre acestea au conditii propice vietii, unele fiind uriase planete gazoase, precum Jupiter, altele orbitand atat de aproape de steaua centrala a sistemului din care fac parte, incat temperatura lor e prea mare pentru orice forma de viata. Dar dr. Alan Boss, de la Institutul de Stiinta Carnegie, a afirmat, la conferinta anuala a Asociatiei Americane pentru Progresul Stiintei, ca ar putea exista, in galaxia Calea Lactee, un numar urias de planete asemanatoare Terrei.

Pornind de la estimarea asupra numarului de stele asemanatoare cu Soarele existente in galaxie si de la premisa ca fiecare asemenea stea ar avea, in medie, cate o planeta de tipul Pamantului, se ajunge cu usurinta la ideea ca e posibil sa existe un numar enorm de planete cu conditii asemanatoare Terrei si care ar fi apte sa gazduiasca forme de viata. Dr. Boss considera ca multe dintre aceste planete ar putea fi chiar locuite dar, probabil, de forme de viata similare celor care populau Terra in urma cu cca. 3 miliarde de ani – organisme bacteriene. Dr Boss a sugerat ca misiunea Kepler, care urmeaza sa fie lansata de NASA in martie a.c., ar putea descoperi cateva dintre aceste planete in cursul urmatorilor cativa ani.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase