Home » D:News » Sase opere necunoscute ale lui Shakespeare au fost scoase la lumina

Sase opere necunoscute ale lui Shakespeare au fost scoase la lumina

Sase opere necunoscute ale lui Shakespeare au fost scoase la lumina
Publicat: 19.03.2009
Dr. John Casson, un cercetator britanic independent, sustine ca a identificat sase opere necunoscute pana acum ale marelui dramaturg William Shakespeare. Anuntul vine la doar cateva zile dupa ce la Londra a fost expus singurul tablou care il reprezinta pe misteriosul autor al celor mai valoroase piese de teatru create vreodata.

„Phaeton”, primul poem a lui Shakespeare, „Mucedors”, prima sa comedie, precum si tragediile „Thomas din Woodstock”, „O tragedie din Yorkshire”,”Locrine si Arden din Faversham”, alaturi de opera pierduta, „Cardenio”, au fost identificate de Casson dupa trei ani de studii si teste ale apartenentei acestora.

Una dintre cele mai mari controverse legate de William Shakepseare este reprezentata chiar de identitatea sa, specialistii neputand afirma nici astazi cu siguranta cine a fost ilustrul dramaturg medieval. Cele mai multe indicii duc catre unh aristocrat britanic, Sir Henry Neville, considerat de mai multi academicieni ca fiind autorul operelor atribuite lui Shakespeare, dar dovezile care sa sustina o astfel de ipoteza sunt inca extrem de controversate.

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase