Prima pagină D:News

Poarta Infernului se afla in Turkmenistan

03.27.2009 | ● Vizualizări: 7625
Poarta Infernului se afla in Uzbekistan     darvaz, poarta iadului, uzbekistan, crater, gaz natural, infern, turism + zoom
Galerie foto (4)

Localnicii au numit-o poarta „Poarta catre Iad” si, la o prima vedere, imensul crater aprins din Turkmenistan, din apropierea orasului Darvaz, are toate atributele pentru a fi asemanat cu mitologica poarta catre lumea subpamanteana. Nimeni nu stie unde duce si, de 35 de ani, craterul nu a putut fi explorat niciodata. In schimb, numarul turistilor care se inghesuie sa admire minunea creste de la an la an.

Totul a inceput in urma cu 35 de ani, atunci cand o echipa degeologi sovietici, forand in cautarea zacamintelor de gazenaturale, a descoperit intamplator o uriasa caverna subterana.Atunci, toate echipamentele de forare a fost inghitite deprabusirea terenului iar din pamant s-au ridicat cantitati uriasede gaz.

Temandu-se de o poluare pe scara larga, geologii au aprins gazulsi, de atunci, acesta continua sa arda necontenit dand crateruluiaspectul unui peisaj rupt din povestile cu demoni. Cantitatea degaz arsa in tot acest timp este aproape imposibil de estimat darresursele Portii Iadului par sa continue inca pentru multavreme.

Sursa:

EnglishRussia

CITESTE SI: