Home » D:News » O “noua” populatie de urangutani si-ar putea salva specia

O “noua” populatie de urangutani si-ar putea salva specia

O “noua” populatie de urangutani si-ar putea salva specia
Publicat: 14.04.2009
Nici mai mult nici mai putin de 2.000 noi specimene de urangutani au fost recent identificate intr-o padure din Indonezia. Descoperirea arunca o licarire de optimism asupra viitorului acestor primate.

Orice descoperire a unei noi populatii dintr-o specie aflata in pericol de extinctie este o veste buna, dar in acest caz, vestea este incredibila. Oamenii si maimutele mari, precum urangutanii, cimpanzeii si gorilele, impart un stramos comun, care a trait in urma cu 13 milioane de ani. Ca o confirmare, aceste animale fac frecvent dovada constiintei si a sentimentelor, considerate deprinderi fundamentale omenesti. Guvernul spaniol le-ar putea chiar acorda unele drepturi egale cu cele ale oamenilor.

Avand in vedere pericolulul tot mai real pe care il infrunta intreaga specie de urangutani, noua descoperire a organizatiei Nature Conservancy este una care da speranta in salvarea primatelor. Situatia urangutanilor ramane in continuare grava, deoarece mare parte dintre cele 50.000 de exemplare de pe Terra traiesc in Malaezia si Indonezia, acolo unde padurile tropicale sunt culcate cu viteza la pamant. Insa, acum speranta este un pic mai staruitoare. “Faptul ca inca mai descoperim noi populatii ne indica existenta unei sanse de a salva aceste animale”, sustine Paul Hartman, lider al Orangutan Conservation Service Program.

 

Sursa: Wired Science

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase