Home » D:News » 51 de vikingi decapitati, descoperiti in sudul Angliei

51 de vikingi decapitati, descoperiti in sudul Angliei

51 de vikingi decapitati, descoperiti in sudul Angliei
Publicat: 03.08.2009
Au fost dezbracati, decapitati si ingropati la repezeala intr-o groapa comuna. Este povestea macabra a 51 de vikingi, descoperiti la mai bine de 1000 de ani dupa moartea lor brutala, anunta arheologii britanici de la Universitatea Oxford.

Executia a avut loc in jurul anului 1000 d.Hr., intr-o perioada in care englezii duceau lupte crancene cu invadatorii vikingi. Cel mai probabil, victimele au fost prizonieri de razboi, si au fost decapitate cu sabiile si topoarele, sustine David Score, unul dintre cercetatorii prezenti la fata locului.

„Cele mai multe schelete prezinta taieturi puternice pe craniu, mandibula si in zona gatului. Majoritatea au primit mai mult de o lovitura. Trupurile lor nu prezinta alte traume, ceea ce sugereaza faptul ca a fost vorba, intr-adevar, de o executie in grup. Una dintre victime pare ca a vrut sa se apere de lovitura, atata vreme cat degetele de la mana dreapta sunt retezate”, adauga acelasi Score.

Faptul ca victimele au fost inmormantate fara haine a facut, la prima vedere, ca identificarea originii lor sa fie controversata. David Score aduce insa un argument imbatabil in favoarea naturii lor vikinge: „Daca au fost ingropati, mai mult ca sigur ca ucigasii au fost englezi. Nu exista surse istorice care sa sustina o atare practica printre vikingi. Ei, pur si simplu, lasau trupurile celor morti acolo unde ii ucisesera”.

Sursa: National Geographic

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase