Prima pagină D:News

Cainele – noua vedeta a Zootehniei

02.03.2010 | ● Vizualizări: 219
Cainele – noua vedeta a Zootehniei     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Guvernul sud-coreean a lansat o propunere prin care cainilor sa le fie schimbat statutul legislativ de la animale de companie la septel domestic, cel mai bun prieten al omului urmand sa fie tratat drept sursa comuna de carne, precum ovinele, caprinele, porcinele, taurinele si pasarile domestice.

Executivul de la Seul a ales aceasta masura controversata inafara granitelor Coreei in baza lipsei unui control sanitar siveterinar asupra cantitatilor tot mai mari de carne de caine carecircula pe piata neagra in conditiile in care pentru cetateniicoreeni carnea de caine este considerata o delicatesa.

"La ora actuala, pe piata de carne, caini au un statut cumvasimilar magarilor, cailor, iepurilor si cerbilor. Pe scurt, pot fisacrificati si vanduti de oricine la colt de strada, fara sa putemlua masuri in aceasta directie. Daca vom introduce cainii in randulseptelului, vom amenaja crescatorii si abatoare care vor aveaexclusivitate asupra comercializarii, ceea ce va duce lasacrificarea si prelucrarea carcaselor de caini in conditiiigienice normale", declara un oficial local din cadrul SeoulMetropolitan Government (SMG).

Organizatiile de protectie a animalelor si iubitorii de caini s-aucoalizat la randul lor, lansand comunicate de presa in carecondamna soarta si tratamentul la care este supus cel mai bunprieten al omului.

In Coreea de Sud carnea de caine este considerata un produs animalliber consumului, in mod traditional coreenii mananca acesta carneinca din cele mai vechi timpuri, existand in prezent sute de reteteculinare in care carnea de caine joaca un rol important.

Sursa: WeirdAsianNews

CITESTE SI :