Prima pagină D:News

Un meteorit s-a prabusit pe teritoriul Mexicului

02.15.2010 | ● Vizualizări: 459
Un meteorit s-a prabusit pe teritoriul Mexicului     impactul cu un meteorit, roca spatiala, eveniment cosmic, coliziune de corpuri ceresti, crater de meteorit in Mexic + zoom
Galerie foto (1)

Prabusirea in Mexic a unui meteorit a produs un crater cu diametrul de 30 metri in solul Americii Centrale. Impactul a avut loc miercuri, 10 februarie, in regiunea Municipalitatii Ahuazotepec din centrul Mexicului, intre orasele Puebla si Hidalgo.

Evenimentul s-a petrecut in jurul orei locale 18:30, locul exactal prabusirii meteoritului aflandu-se intr-o zona relativnepopulata. Lovitura a fost atat de puternica incat geamurile de laferestrele multor case aflate pe o raza de mai multi kilometri deepicentru au exoplodat, iar unele cladiri s-au cutremurat. Anumitedeclaratii sustin chiar ca impactul a crapat asfaltul unei soselesi a prabusit un pod.

Fortele militare mexicane au intervenit rapid pentru incercuireazonei de coliziune a corpului ceresc cu Pamantul. Temerile initialealimentau posibilitatea ca o aeronava sa se fi prabusit in Mexic,dar aceste suspiciuni au fost dezmintite. Meteoritul cazut in inimaMexicului a fost observat de foarte multi martori oculari, oameniaflati chiar in Mexico City declarand ca au putut vedea obiectulincandescent in timp ce patrundea in atmosfera terestra.

Sursa: Ubalert

CITESTE SI: