Prima pagină D:News

Codul Bibliei prezice Apocalipsa pe 21 mai 2011?

01.05.2011 | ● Vizualizări: 640
Codul Bibliei prezice Apocalipsa pe 21 mai 2011?     no tags + zoom
Galerie foto (3)

Harold Egbert Camping, un autor crestin de emisiuni radio religioase si presedinte al retelei de emisii evanghelice Family Stations, din California, SUA, amendeaza frust orice convingere conform careia lumea s-ar sfarsi in 2012.

"Acea data nu prezinta nicio urma de autoritate biblica. Esteexact ca o poveste cu zane", sustine bigotul, convins ca adevaratulmoment al sfarsitului vremurilor este, de fapt, chiar in acest an,in 2011.

Discutiile despre mayasi si recenta productie hollywood-iana "2012"au popularizat ideea de apocalipsa in 2010, dar Camping seocupa de aceasta chestiune de multe decenii. Si, in vreme ce,pentru multi, sfarsitul lumii tine de stiintele populare sau deenterntainment-ul marelui ecran, Camping il trateaza cu mareseriozitate si are adepti din Bay Area pana in China.In varsta de 88 de ani, Camping a analizat Biblia vreme de aproape70 de ani si considera ca a dezvoltat un intreg sistem matematicprin care sa interpreteze profetiile incifrate in paginile Cartii Sfinte. Intr-o noapte, acumcativa ani, barbatul, de formatiune inginer, a executat calcule sia fost uluit de ceea ce e descoperit: si anume ca lumea se vasfarsti pe data de 21 mai 2011.Totusi, nu este pentru prima oara cand Camping face o profetie indrazneata cu privire la Apocalipsa.Pe 6 septembrie 1994, zeci de adepti ai omului s-au adunat inCladirea Memoriala a Veteranilor din Alameda, pentru a asteptaintoarcerea lui Hristos, un eveniment pe care Camping il promtea dedoi ani. Participantii si-au imbracat copiii in cele mai frumoasehaine si si-au tinut Bibliile deschise inspre cer.

Dar lumea nu s-a sfarsit. Atunci, Camping a admis ca este posibilsa fi facut o eroare matematica. Prin urmare, si-a petrecuturmatorii zece ani desfasurand noi calcule, dar si dezvoltand masivo companie media influenta. Desigur, si noua "profetie" aamericanului, conforma careia Apocalipsa se va lasa peste Pamant inacest an, pe 21 mai, si-a gasit destui adepti, al caror numarprobabil va spori pe masura ce momentul indicat se apropie.

Sursa: SFGate

Descopera lumea in caretraiesti: