Prima pagină D:News

Cât costă cel mai scump porumbel din lume ?

02.04.2011 | ● Vizualizări: 7154
Cât costă cel mai scump porumbel din lume ?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Se pare ca bogăţia şi statutul social nu se mai măsoară doar în yacht-uri, vile somptuoase, avioane particulare sau maşini luxoase. In China, ultima modă printre milionarii locali constă în achizitionarea unui porumbel de curse, din liniile cele mai apreciate şi la preţuri record.

Un milionar chinez care a dorit să-şi ascundă identitatea. astabilit un nou record în domeniul tranzacţiilor cu porumbei derasă.

Cu ocazia unei licitaţii specifice, desfăşurată în Belgia,excentricul personaj a plătit numai putin de 200 000 $ pentru unsingur porumbel, în condiţiile în care în decursul aceleiaşilicitaţii, o crescatorie de 218 porumbei era listată la 1,8milioane $.

Porumbelul respectiv se numeste Blue Prince, are un pedigreeeimpecabil, şi este unul dintre cei mai apreciaţi porumbei voiajoride rasa belgiana din întreaga lume.

Moda curselor cu porumbei, datând în Ociident din perioadaImperiului Roman, a atins şi China, unde se bucura de un succesincredibil, mii de cluburi de columbofili fiind înregistrate înfiecare an în aceasta ţară asiatică.Sursa: TheWallStreetJournal