Home » D:News » Fertilitatea bărbaţilor scade considerabil după vârsta de 41 de ani

Fertilitatea bărbaţilor scade considerabil după vârsta de 41 de ani

Fertilitatea bărbaţilor scade considerabil după vârsta de 41 de ani
Publicat: 20.10.2011
Nu doar femeile ar trebui să îşi facă griji în privinţa funcţionării ceasului biologic, ci şi bărbaţii. Noi studii demonstrează că fertilitatea bărbaţilor scade rapid după vârsta de 41 de ani, diferenţele fiind vizibile de la an la an.

Studiul a fost realizat în urma unor experimente de fertilizare în vitro. În contextul studiului, ovulele erau provenite de la donatoare tinere şi sănătoase şi astfel orice diferenţă în rata de apariţie a sarcinii s-ar fi datorat calităţii spermei.

Rezultatele cercetării au evidenţiat o scădere a fertilităţii bărbaţilor cu 7% anual, între 41 şi 45 de ani. După această vârstă, scăderea este şi mai accentuată.

Vârsta medie a bărbaţilor care au participat la tratamentul de fertilizare în vitro a fost de 41 de ani, dar dacă se luau în calcul doar fertilizările nereuşite, vârsta bărbaţilor implicaţi a fost de 45 de ani, au dezvăluit specialiştii.

În urma testelor, cercetătorii au concluzionat că şansele de fecundare scad de la 60% la vârsta de 41 de ani, la 35% la 45 de ani.

Acest studiu este susţinut de o altă cercetare, efectuată de această dată pe şoareci în vârstă de un an, adică echivalentul vârstei mijlocii la oameni. Şi în acest caz, rezultatele au arătat o deterioare rapidă a capacităţii de reproducere.

Alte studii au descoperit că mulţi dintre copiii concepuţi după vârsta de 40 de ani au un risc mai mare de a se naşte cu defecte cardiace, autism, schizofrenie şi epilepsie. Totodată, ei sunt de două ori mai predispuşi la decese înainte de a atinge vârsta maturităţii.

Bărbaţii produc constant spermă, dar ritmul şi calitatea producţiei scad cu timpul. În plus, pe măsură ce bărbaţii îmbătrânesc, pot apărea unele erori genetice care se transmit, prin materialul genetic al spermatozoizilor, la urmaşi.

Sursa: Mail Online

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase