Home » D:News » Un avion de hârtie gigantic a fost lansat în zbor în SUA (VIDEO)

Un avion de hârtie gigantic a fost lansat în zbor în SUA (VIDEO)

Un avion de hârtie gigantic a fost lansat în zbor în SUA (VIDEO)
Publicat: 24.03.2012
Cel mai mare avion de hârtie construit până acum, măsurând 14 metri în lungime şi având o anvergură de 7,3 metri, a fost lansat în Tucson, Arizona, de reprezentanţii Pima Air & Space Museum, unul dintre cele mai mare muzee aeronautice din lume.

Inginerii aeronautici care au construit avionul au urmat planul stabilit de un copil de 12 ani, Arturo Valdenegro, câştigător al unei competiţii locale. Concurând cu alte câteva sute de copii, Valdenegro a reuşit să arunce cel mai departe un avion de hârtie, câştigând astfel dreptul de a proiecta avionul de hârtie gigantic.

Avionul de hârtie construit de reprezentanţii Pima Air & Space Museum cântărea 362 de kilograme, fiind ridicat de la sol cu ajutorul unui elicopter Sikorsky S58T. Elicopterul a urcat până la altitudinea de 800 de metri, permiţând avionului de hârtie să zboare. Acesta a petrecut doar 6 secunde în aer, atingând o viteză de aproximativ 160 de kilometri pe oră.

„Văzând acest avion de hârtie în aer a reaprins în noi toţi creativitatea pe care o aveam când eram copii”, a declarat Yvonne Morris, director executiv în cadrul Arizona Aerospace Foundation. „Ne bucurăm că am reuşit să realizăm lansarea acestui avion de hârtie gigantic şi sperăm să inspirăm în tinerii americani o pasiune pentru aeronautică şi inginerie”, a adăugat ea.

Surse: The TelegraphPima Air & Space Museum

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase