Home » D:News » La nivel mondial, 1 din 10 oameni crede că Apocalipsa va veni în acest an

La nivel mondial, 1 din 10 oameni crede că Apocalipsa va veni în acest an

La nivel mondial, 1 din 10 oameni crede că Apocalipsa va veni în acest an
Publicat: 02.05.2012
Un nou sondaj efectuat la nivel mondial arată că aproape 15% din oamenii din întreaga lume cred că apocalipsa va avea loc de-a lungul vieţii lor, iar 10% cred că acest eveniment cataclismic va avea loc chiar în acest an, lucru prevăzut de calendarul mayaş.

Data de 21 decembrie 2012, atunci când ciclul de 5.125 de ani al calendarului mayaş ajunge la final, a fost asociată de numeroase persoane cu sfârşitul lumii. (mai multe detalii în Fenomenul 2012 – cum a apărut şi cum schimbă el societatea?)

„Fie că oamenii cred că apocalipsa va veni ca urmare a deciziei unui zeu, în urma unui dezastru natural sau a unei decizii politice, indiferent de motiv, un lucru este clar: un om din şapte crede că sfârşitul lumii este aproape”, a explicat Keren Gottfried, cercetător-şef în cadrul companiei Ipsos Global Public Affairs, ce a condus cercetarea sociologică comandată de agenţia Reuters.

„Este posibil ca unul dintre motive să fie faptul că mass-media acordă multă atenţie acelor interpretări ale profeţiilor Maya care afirmă că lumea se va «sfârşi» în 2012”, a adăugat Gottfried.

La sondajul internaţional au răspuns 16.262 de oameni din peste 20 de ţări. Dacă doar 6% dintre francezi au declarat că se aşteaptă ca apocalipsa să aibă loc de-a lungul vieţii lor, procentul ajungea la 22% în cazul repondenţilor din Turcia şi SUA. În Belgia şi Marea Britanie doar 7% şi, respectiv, 8% dintre persoanele sondate au afirmat că se aşteaptă ca apocalipsa să se petreacă în timpul vieţii lor.

La nivel global, 1 din 10 oameni a declarat că se teme că apocalipsa va veni la finalul anului 2012. Ţările în care această temere era mai accentuată erau Rusia şi Polonia, în Marea Britanie înregistrându-se nivelul minim al temerilor.

Conform studiului, persoanele cele mai predispuse la credinţa în apocalipsă erau cele cu un nivel scăzut al educaţiei, cu un venit mic şi cu o vârstă mai mică de 35 de ani.

„Poate cei care sunt mai în vârstă au trăit suficient de mult pentru a nu mai fi atât de îngrijoraţi de ceea ce li se va întâmplat în viitor”, a explicat Gottfried.

Sondajul a fost adresat persoanelor din China, Turcia, Rusia, Mexic, Coreea de Sud, Japonia, SUA, Argentina, Ungaria, Polonia, Suedia, Franţa, Belgia, Canada, Australia, Italia, Africa de Sud, Marea Britanie, Indonezia şi Germania.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase