Home » Istorie » Misterul Atlantidei ar putea fi ELUCIDAT. Descoperirile fascinante ale arheologilor egipteni – FOTO

Misterul Atlantidei ar putea fi ELUCIDAT. Descoperirile fascinante ale arheologilor egipteni – FOTO

Publicat: 21.05.2016
Este posibil ca Atlantida să nu fi fost un oraş care a existat numai în legende.
Cu toţii cunoaştem legenda oraşului scufundat Atlantida. În urmă cu circa 2400 de ani, Herodot menţiona pentru prima dată numele acestei aşezări, spunând că aici a vizitat-o celebra Elena din Troia. Nimeni nu cunoaşte cu exactitate locaţia exactă a cetăţii mitice, însă o descoperire făcută în secolul al XIX-lea, în largul coastei Egiptului, pare să fie cea mai apropiată dovadă în acest sens. 
 
În anul 2000, în Marea Mediterană erau descoperite ruinele oraşului Heracleion, a cărui denumire a fost dată de întemeietorii săi după Hercules, cel care a adus faima urbei în Antichitate. Ruinele oraşului dispărut au fost găsite în urma unui sondaj făcut de scafandri egipteni pe malul mării. După ce au studiat ruinele şi artefactele descoperite la faţa locului, arheologii au speculat că Heracleion a fost cel mai important centru comercial din zona de coastă a Egiptului. 
 
 
 
Foto:canyouactually.com
 
Pe parcursul cercetărilor, arheologii au descoperit 64 de nave, aflate în împrejurimea ruinelor oraşului. În zona aşezării, specialiştii au identificat, printre altele, monede de aur şi greutăţi din bronz şi din piatră. Monedele şi greutăţile atestă faptul că Heracleion era un oraş comercial. 
 
Printre piesele de dimensiuni mai mari aduse la suprafaţă s-au numărat statui uriaşe, cu o înălţime de până la 5 metri, care, cel, mai probabil, întruchipează zei din mitologia egipteană. Alături de aceste descoperiri, cercetătorii au găsit statui mai mici, despre care se crede că înfăţilează zei minori. Obiectele au fost aduse la suprafaţă, pentru a fi studiate mai detaliat .
 
 
 
Foto:canyouactually.com
 
Unul dintre coordonatorii echipei de cercetare, Dr. Damian Robinson, declara, la un moment dat, că încearcă, împreună cu colegii săi, să afle care sunt zeii întruchipaţi sub formă de statui, pentru a afla mai multe informaţii referitoare la modul în care se desfăşura viaţa religioasă în Heracleion. De asemenea, specialistul a spus că printre cele mai interesante descoperiri făcute în sit se numără şi navele antice. În acest sens, Robinson menţionează că, până în momentul de faţă, au fost descoperite numai puţin de 700 de ancore.
 
Ruinele aşezării egiptene se află astăzi la circa 45 de metri adâncime, în Golful Aboukir. Arheologii presupun că oraşul a fost fondat în zona Deltei Nilului, în secolul al VIII-lea î.Hr. 
 
 
Foto:canyouactually.com
 
Oamenii de ştiinţă încă încearcă să afle motivul pentru care oraşul s-a scufundat. Specialiştii cred că evenimentul s-a petrecut la aproape 1000 de ani după ce aşezarea fost fondată. Principala cauză pe care cercetătorii au luat-o în considerare a fost creşterea treptată a nivelului mării, care, în timp, a dus la distrugerea straturilor de rocă pe care a fost construit oraşul. Din textele antice reiese că Heracleion nu a fost singurul oraş scufundat de-a lungul coastei Egiptului, în perioada Antichităţii. 
 
Arheologul francez Franck Goddio a fost cel care a identificat pentru prima dată ruinele oraşului Heracleion, în anul 2000. Descoperirea pe care a făcut-o cercetătorul atunci a fost total întâmplătoare, deoarece el se afla în căutarea unei nave franceze scufundate în Nil, în timpul unei bătălii desfăşurate în secolul al XVIII-lea. 

Sursa: thevintagenews.com

Vă mai recomandăm şi: MISTERUL celebrului Om de Altamura, cu un aspect morbid, a fost elucidat. ”Acestea sunt cele mai vechi probe de ADN-” – FOTO

                                             O descoperire făcută într-un sit arheologic din Taiwan dovedeşte că dragostea maternă transcede moartea – VIDEO

                                             O descoperire arheologică extraordinară făcută în Georgia arată, încă o dată, ce proprietăţi miraculoase poate avea mierea – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase