Home » Istorie » O capsulă NAZISTĂ a timpului a fost descoperită în Polonia. Ce conţine obiectul îngropat în urmă cu peste 80 de ani – FOTO+VIDEO

O capsulă NAZISTĂ a timpului a fost descoperită în Polonia. Ce conţine obiectul îngropat în urmă cu peste 80 de ani – FOTO+VIDEO

Publicat: 21.09.2016
Specialiştii care au descoperit capsula spun că obiectele din interiorul său se află în stare perfectă de conservare.

O capsulă a timpului a fost descoperită de arheologii polonezi în oraşul Zlocieniec. În interiorul cilindrului datat 1934, specialiştii au găsit numeroase fotografii, ziare, monede şi cărţi din perioada în care această parte a Poloniei era sub ocupaţie nazistă. 

Imagine din timpul îngropării capsulei (Foto:zlocieniec.pl)

Cercetătorii, care ştiau de existenţa capsulei, însă nu au reuşit să o acceseze, spun că obiectul a fost îngropat în ziua de 22 aprilie 1934, atunci când a fost pusă piatra de temelie a clădirii Ordensburg Krossinsee, şcoala de antrenament a membrilor Partidului Nazist. Pentru a putea scoate cilindrul la suprafaţă, arheologii au trebuit să spargă straturi groase de beton, să încerce să nu distrugă minele pe care le găsiseră şi să pătrundă în apa din subteran. 

Imagine din timpul descoperirii capsulei (Foto:.timesofisrael.com)

În momentul în care au deschis capsula, specialiştii au descoperit numeroase fotografii (inclusiv imagini cu Adolf Hitler), publicaţii din acea perioadă, două copii ale volumului ,,Mein Kampf”, monede, broşuri cu oraşul Zlocieniec (pe atunci Falkenburg), dar şi o scrisoare adresată generaţiilor viitoare. 

Sursa:youtube.com/The Huffington Post UK

Dr. Marcin Peterleitner, coordonatorul cercetării, susţine că toate obiectele descoperite în interiorul capsulei sunt ,,conservate perfect”. 

Specialiştii polonezi încercând să deschidă capsula (Foto:zlocieniec.pl)

În momentul de faţă, bunurile se află în custodia Muzeului Naţional din Szczecin. Ele urmează să fie cedate unor laboratoare de specialitate, pentru a fi aduse în stadiul în care vor putea fi expuse publicului. 

O parte dintre obiectele descoperite în interiorul capsulei (Foto:scoopnest.com)

Sursa: independent.co.uk

Vă mai recomandăm şi: ARMA SECRETĂ pe care Hitler a pus-o la punct în timpul războiului. Tehnologia este uimitoare

                                     Ghidul cu instrucţiuni pentru uciderea japonezilor şi germanilor: ”O lovitură puternică în cap ar trebui să-i liniştească”

                                             Povestea tragică a singurului german care a refuzat să îl salute pe Hitler

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase