Home » Istorie » Ce s-a întâmplat cu câteva ore înainte de moartea lui Hitler? Mărturiile lui Rochus Misch, ultima gardă de corp a Fuhrer-ului

Ce s-a întâmplat cu câteva ore înainte de moartea lui Hitler? Mărturiile lui Rochus Misch, ultima gardă de corp a Fuhrer-ului

Publicat: 25.03.2017
Una dintre ultimele persoane care l-au văzut pe Adolf Hitler în viaţă a fost garda sa de corp, Rochus Misch. Acesta a dezvăluit detalii fascinante despre viaţa privată a Fuhrer-ului în ultimele zile de viaţă.

În cartea sa ,,Ultima gardă de corp a lui Hitler,” Misch explică reacţia lui Hitler atunci când află despre eşecul armatei germane în de încercarea pătrundere în Uniunea Sovietică, conform Unilad. 

Conform gărzii de corp, Hitler, împreună cu soţia sa Eva Braun, şi câţiva membrii apropiaţi s-au retras într-o cameră de conferinţă, lui Misch fiindu-i ordonat ca nimeni să nu-i deranjeze. La scurt timp după ce uşa s-a deschis, Misch a văzut în interiorul camerei cadavrele soţilor. 

,,Privirea mea s-a aţintit asupra Evei. Aceasta era aşezată pe canapea cu picioarele depărtate şi capul înclinat către Hitler. Pantofii săi erau sub canapea. Lângă ea se afla Hitler, mort. Ochii îi erau deschişi, iar capul era înclinat într-o parte.”

MIsch susţine că Hitler discutase anterior cu adjutanţii săi ca trupul să-i fie ars pentru a nu fi abuzat public.  Acesta a reamintit că Hitler şi Eva Braun  erau iubiţi înainte de căsătorie, atunci când i-a fost prima dată prezentată lui Misch, Hitler a afirmat că este menajera casei. 

Între camera lui Hitler şi cea a Evei se afla o uşă, Misch afirmând că a observat-o într-o seară pe viitoarea soţie a lui Hitler într-un neglijeu. Garda de corp a lui Hitler afirmă că Evei nu îi era frică să moară alături de Hitler, ea considerând că era datoria ei să moară alături de Fuhrer

Un alt detaliu necunoscut este încercarea lui Rudolf Hess de a negocia pacea cu aliaţii, plan despre care Hitler nu ştia. Atunci când a aflat, dictatorul a afirmat ,,De ce mi-a făcut el asta?” Ultima gardă de corp a lui Hitler a murit în 2013. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase