Home » Istorie » Femeia care a sfidat moartea: A căzut de la 10.000 de metri înălţime fără paraşută şi a supravieţuit

Femeia care a sfidat moartea: A căzut de la 10.000 de metri înălţime fără paraşută şi a supravieţuit

Publicat: 20.04.2017
Vesna Vulovic a fost singura singura persoană din lume care a supravieţuit unei căderi de la o altitudine de 10.000 de metri după ce s-a aruncat dintr-un avion.

În ianuarie 1972, Vesna Vulovic era însoţitoare de zbor în cadrul liniilor aeriene iugoslave, informează The Guardian.  Atunci când avionul se afla în coliziune directă cu lanţul muntos din fosta Cehoslovacie, femeia s-a decis să sară pentru a-şi salva viaţa.  Cei 27 de pasageri şi întregul echipaj au decedat în urma exploziei

Fiind blocată  în partea din spate a avionului şi neputând să înainteze, femeia a decis să sară fără paraşută din avion, în timpul căderii aceasta s-a lovit de crengile brazilor, iar stratul de zăpadă i-a atenuat căderea. 

Vulovic a fost salvată de către un pădurar care i-a auzit ţipetele. Femeia a fost transportată, de urgenţă, la spital unde a stat în comă timp de 10 zile.  Craniul său era fracturat, două coaste îi erau rupte la fel şi pelvisul. Anchetatorii din acea perioadă au susţinut că a fost amplasată o bombă în avion, în timpul escalei din Copenhaga. Însă nicio persoană nu a fost arestată în urma incidentului. 

În 2009, doi detectivi din Praga au afirmat că avionul ar fi fost confundat cu o navă inamică şi ar fi fost atacat de către forţele aeriene cehoslovace. Conform unui document  din arhiva autorităţii aviatice civile din Cehia, Peter Hornung şi Pavel Theiner au declarat că nava a fost atacată de către naţionalişti din Croaţia. 

Iniţial, femeia a fost paralizată de la brâu în jos, însă în urma recuperării acesta a reuşit să muncească din nou în cadrul liniilor aeriene în cadrul unui post de birou. Vulovic a declarat că nu şi-a putut reaminti niciodată momentul accidentului sau cel în care a fost salvată. Femeia afirma în 2008 că îşi aminteşte doar momentul în care a salutat pasagerii înainte de decolarea din Danemarca, apoi s-a trezit în spital. 

În 1985, femeia a intrat în Cartea Recordurilor după ce a reuşit să supravieţuiască căderii de la o înălţime incredibilă fără paraşută.  În 2016, Vulovic a murit la vârsta de 66 de ani în apartamentul său din Belgrad, Serbia. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase