Home » Istorie » O naţiune din mai multe naţiuni. Cum a creat lumea America?

O naţiune din mai multe naţiuni. Cum a creat lumea America?

O naţiune din mai multe naţiuni. Cum a creat lumea America?
Publicat: 26.08.2017
Nicio altă societate nu a primit atât de mulţi imigranţi ca Statele Unite ale Americii, iar fiecare grup a contribuit cu ceva diferit şi unic la ceea ce reprezintă astăzi această naţiune.
Poveştile celor care au creat America au fost reunite într-un nou serial difuzat de HISTORY®, începând de sâmbătă, 26 august, de la ora 21:00.

Serialul „Cum a creat lumea America” explorează modelele de imigrare ale diverselor grupuri etnice care au ajuns pe acest teritoriu, relatând evenimente istorice precum comerţul cu blănuri al olandezilor, invenţia timbrului poştal de către imigranţii irlandezi, Goana după aur din California, înrolarea în număr mare a germanilor în armata Uniunii în timpul Războiului Civil, marea migraţie afroamericană către nord şi vest şi construcţia Căii Ferate Transcontinentale, care a redus durata de traversare a Americii de la vest la est de la şase luni la o săptămână. 

Poveştile strămoşilor care au avut curajul să-şi părăsească ţinutul natal, să se aventureze peste ocean şi să-şi construiască o nouă viaţă pe un teritoriu necunoscut sunt ancorate cu interviuri ale descendenţilor lor. De asemenea, imaginile geografice prezentate în serial oferă o frescă a istoriei populării Americii. 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase