Home » Istorie » A fost vândută lenjeria intimă a lui Adolf Hitler. Ce sumă a plătit cumpărătorul pentru aceştia

A fost vândută lenjeria intimă a lui Adolf Hitler. Ce sumă a plătit cumpărătorul pentru aceştia

Publicat: 28.11.2017
Există o mulţime de obiecte stranii care ajung la casele de licitaţie. O bucată din tortul de nuntă al prinţului Charles şi a prinţesei Diana a fost vândută în 2015 pentru suma de 1.300 de dolari. Însă, recent, a fost vândută lenjeria intimă a lui Adolf Hitler pentru suma de 5.000 de dolari.

Membrii caselor de licitaţie consideră că aceasta este prima pereche de lenjerie intimă a lui Hitler care a ajuns în atenţia publicului. Articole de îmbrăcăminte ce au aparţinut fostului dictator sau soţiei acestuia, precum lenjeria intimă a lui Eva Braun, au fost vândute în noiembrie 2016 pentru 4.000 de dolari. 

Sursa: hepta

WarHistoryOnline notează că, în aprilie 1938, Hitler a stat pentru câteva zile la hotelul Graz din Austria care a fost ocupat de nazişti o lună mai târziu. Aparent atunci când cineva i-a împachetat hainele pentru plecare a uitat perechea de chiloţi. Pe aceştia sunt incripţionate iniţailele ”A.H.” ale lui Hitler. 

Bill Panagopoulos, licitant din cadrul Alexander Historical Auctions din Maryland, a afirmat că boxerii sunt ”surprinzător de mari”, dar fostul valet al dictatorului a declarat că Hitler purta haine largi. Familia care deţine hotelul a găsit lenjeria şi a păstrat-o timp de opt ani până când unul dintre nepoţii principalului proprietar s-a decis să-i vândă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase