Home » Istorie » Armura şi arme barbare, utilizate de germani în Primul Război Mondial, vor fi vândute în cadrul unei licitaţii. Ce sumă impresionantă ar putea fi oferită

Armura şi arme barbare, utilizate de germani în Primul Război Mondial, vor fi vândute în cadrul unei licitaţii. Ce sumă impresionantă ar putea fi oferită

Publicat: 30.12.2017
Mai multe arme barbare şi o armură, utilizate de soldaţii germani în timpul Primului Război Mondial, sunt scoase la licitaţie în Kent. Printre obiecte se numără o baionetă rară care a fost interzisă în 1929, conform Acordului de la Geneva pentru provocarea ''suferinţei inutile''.

Deşi seamănă cu un pumnal mai lung, unul dintre colţuri este întors, provocând răni grave prin care puteau fi scoase afară măruntaiele victimei. Conform Mail Online în cadrul licitaţiei, ce va avea loc în 30 ianuarie 2018, va fi vândut şi un buzdugan din lemn în care se aflau cuie la un capăt. 

Sursa: C&A/BNPS

În afară de arme, va fi vândută şi armura de oţel care a fost purtată de trupele germane. Costumul a fost utilizat de soldaţii care manevrau mitralierele şi erau expuşi focurilor de armă odată ce erau reperaţi. Cunoscută cu denumirea de ”armura elefant”, îmbrăcămintea conţine o secţiune pentru partea superioară a corpului şi o armură pentru zona feţei. 

Sursa: C&A/BNPS

 Asemănătoare cu masca unui sudor, obiectul acoperea capul şi faţa şi era realizat sub forma unei pietre pentru ca soldatul să fie camuflat. În total, obiectele ar putea fi vândute pentru suma de 15.500 de dolari.  Acestea fac parte dintr-o colecţie de 300 de artefacte din Primul Război Mondial care a fost deţinută de un colecţionar britanic timp de 40 de ani. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase