Home » Istorie » În căutarea celui mai celebru tărâm pierdut. Unii cred că este un mit, alţii că l-au găsit pe Google Earth

În căutarea celui mai celebru tărâm pierdut. Unii cred că este un mit, alţii că l-au găsit pe Google Earth

Publicat: 14.04.2018
Aplicaţia Google Earth ar putea conţine indicii vitale privind oraşul pierdut al Atlantidei.

Adepţii teoriilor conspiraţiei vorbesc din nou despre metropola legendară, despre care a vorbit pentru prima oară filozoful Platon.

Unii cred că a fost un loc real,  un adevărat „motor” al omenirii, înainte ca un dezastru natural să distrugă întreaga insulă, care s-a scufundat în mare. Daily Star Online a adunat câteva clipuri video, care sprijină teoria existenţei Atlantidei, folosindu-se de tehnologia de cartografiere a aplicaţiei Google Earth.

Oraşul scufundat de pe coasta Spaniei

O filmare din 2011 a pus pe jar internauţii pasionaţi de legende, sugerând că aşezarea străveche s-ar fi aflat în mijlocul oceanului. Imaginea – realizată de pe insulele Azore – prezintă o formaţiune în formă de pătrat. Peste 4,4 milioane de oameni au vizionat „dovada” pe YouTube, clipul video având titlul pompos „Atlantida a fost găsită pe Google Earth – ce oraş uriaş!” Pe de altă parte, unii utilizatori au spus că Platon a descris Atlantida ca având o formă rotundă, nu pătrată.

Un teren cu o lăţime de 664 km, situat sub insulele Azore

Renumitul vânător de OZN-uri Blake Cousins a descoperit că grupul de insule portugheze Azore se află pe un teren uriaş, situat în ocean. Cu ajutorul Google Earth, Blake a stabilit că dimensiunile perimetrului respectiv seamănă cu cele descrise de Platon. El a analizat insulele în sine şi a descoperit un număr de lacuri circulare şi lanţuri muntoase. „În opinia mea, dovada furnizată de Google Earth este uimitoare”, a declarat Blake.

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase