Home » Istorie » Epava unei nave imperiale ruseşti a fost descoperită. La bordul ei s-ar putea afla o comoară în valoare de 130 de miliarde de dolari

Epava unei nave imperiale ruseşti a fost descoperită. La bordul ei s-ar putea afla o comoară în valoare de 130 de miliarde de dolari

Epava unei nave imperiale ruseşti a fost descoperită. La bordul ei s-ar putea afla o comoară în valoare de 130 de miliarde de dolari
Publicat: 21.07.2018
Exploratorii au descoperit epava navei imperiale ruseşti ce s-a scufundat în urmă cu 113 ani. Se crede că pe această navă s-ar afla 130 de miliarde de dolari în monede şi lingouri de aur.

În cadrul unei declaraţii, compania Shinii Group a confirmat că pupa navei Dmitry Donskoi a fost descoperită în sudul insulei coreene Ulleungdo. Conform Fox News, nava a fost avariată puternic în timpul războului ruso-japonez ce a avut loc pe 29 mai 1905. 

Compania a realizat mai multe expediţii de căutare a vasului în ultimii ani, iar cu ajutorul a două submarine au reuşit să o observe pe 14 iulie 2018. Dmitry Donskoi a fost un crucişator (navă militară de luptă) la bordul căreia au fost transportate 38 de nave imperiale ruseşti către Pacific. Conform informaţiilor istorice, la bordul navei s-ar afla o comoară. Se pare că nava mai transporta şi rezervele de aur preluate de pe vasul distrus în bătălia de la Tsushima, în 1905. 

Zvonurile privind comoara de pe vas există de 10 de ani deşi sunt şi persoane sceptice. În cadrul comunicatului, Shinii Group a declarat că au fost observate cutii mari de fier la pupa vasului, însă conţinutul lor nu a fost descoperit. În apropierea pupei au mai fost observate tunuri de 230 de milimetri, arme, ancore, şi armuri. 

„O treime din pupă este bombardată, iar carena este deteriorată. Însă partea de lemn a punţii este intactă”, a explicat compana în comunicat. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase