Home » Lumea digitală » O nouă invenţie a celor de la Samsung ne va ajuta să experimentăm mult mai intens realitatea augmentată – FOTO

O nouă invenţie a celor de la Samsung ne va ajuta să experimentăm mult mai intens realitatea augmentată – FOTO

Publicat: 13.04.2016
Ideea sud-coreenilor a fost patentată încă de acum doi ani.

Compania sud-coreeană Samsung urmează să producă primele lentile de contact care vor permite proiectarea de imagini direct pe retina utilizatorilor. Acest lucru va fi posibil prin coordonarea cu ajutorul pleoapelor a camerelor şi senzorilor cu care sunt prevăzute noile dispozitive. Informaţiile preluate sunt transmise apoi către un smartphone, care va procesa toate datele primite. 

Reprezentanţii producătorului din Seul au declarat că noul lor produs va înlocui dispozitivele folosite la ora actuală pentru a experimenta realitatea augmentată. Totodată, sud-coreeni susţin că lentilele pe care le-au inventat sunt mult mai discrete, în comparaţie cu o pereche de ochelari care ar putea avea aceleaşi funcţii. 

Diagrame din proiectul de brevetare a lentilelor inteligente (Foto:sciencealert.com)

Pentru a produce lentilele inteligente, Samsung a beneficiat de ajutorul celor de la Google, care deţin deja două proiecte similare aflate în stadii incipiente. Spre deosebire de dispozitivele inventate de sud-coreeni, cele ale americanilor au fost concepute în mod special pentru a fi folosite în scop medical. Ele sunt prevăzute cu senzori care au rolul de a analiza compoziţia chimică a secreţiilor lichide produse de glandele lacrimale, pentru a determina nivelul de glucide din sângele utilizatorului. 

Lentila de contact inteligentă ce urmează să fie produsă de Samsung (Foto:ustechportal.com)

Ambele idei au fost deja patentate în Coreea de Sud şi SUA, în anul 2014. Cu toate acestea, proiectele celor două mari companii se află doar la stadiul de concept, nefiind încă produse prototipuri ale lentilelor inteligente. 

Sursa: sciencealert.com

Vă mai recomandăm şi: Ce limbaj de programare ar trebui să înveţe prima dată cei care vor să devină programatori

                            Facebook Messenger ascunde o parte din mesajele pe care le primeşti într-o căsuţă ”secretă”. Iată cum le poţi vedea

                                   Avioanele de linie vor fi dotate cu ecrane gigant. Care este rolul lor

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase