Home » Lumea digitală » Ameninţările cibernetice ale anului 2017

Ameninţările cibernetice ale anului 2017

Ameninţările cibernetice ale anului 2017
Publicat: 20.12.2016
Ransomware si atacuri in masa prin dispozitive inteligente controlate de hackeri, blocarea activităţii unor servicii online folosite frecvent precum site-uri de ştiri, reţele de socializare sau magazine online.

Bitdefender anticipează o creştere a numărului de atacuri cibernetice prin dispozitive inteligente, cauzând blocarea activităţii pentru unele servicii online frecvent folosite. În plus, ameninţările ransomware, reclamele agresive şi revigorarea internetului ascuns, destinat traficului ilegal de bunuri şi servicii, reprezintă principalele tendinţe pentru 2017.

Atacurile care blochează accesul la site-urile unor companii vor fi amplificate prin controlul cu uşurinţă de la distanţă al dispozitivelor inteligente slab securizate. Hackerii îşi construiesc aşadar reţele imense de astfel de dispozitive, aparţinând unor utilizatori obişnuiţi şi lansează prin intermediul lor atacuri menite să destabilizeze anumite ţinte.

Deşi, la fel ca în trecut, unele atacuri vor avea raţiuni politice sau vor fi doar componente ale unor atacuri mai complexe, o pondere importantă vor viza companii cu scopul de a obţine bani prin şantajarea acestora cu sistarea temporară a activităţii economice.

Acest tip de atacuri se va dezvolta continuu din cauza exploziei numărului de dispozitive inteligente conectate la internet. În acelaşi timp securitatea nu este întotdeauna o prioritate pentru producătorii acestor gadgeturi, în principal pentru că memoria şi resursele insuficiente nu permit rularea unor algoritmi de securitate complecşi sau actualizări constante de software. Folosirea dispozitivelor personale în mediul corporatist va complica şi mai mult securitatea datelor.

Mai multe detalii pe Go4it!

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Incident în spaţiu: sonda Voyager 2, atacată de hackeri?

Datele importante a un miliard de utilizatori Yahoo, furate de hackeri

Cum ne pot periclita hackerii securitatea fizică, prin dispozitivele smart din locuinţe

Hackerii au afişat clipuri pentru adulţi pe panoul publicitar electronic dintr-o staţie de autobuz

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase