Home » Lumea digitală » Smartphone-urile care au revoluţionat piaţa tehnologică

Smartphone-urile care au revoluţionat piaţa tehnologică

Smartphone-urile care au revoluţionat piaţa tehnologică
Publicat: 04.06.2017
Multă lume spune că pe piaţa de smartphone-uri nu se mai inovează de mult timp. Această afirmaţie nu este adevărată. Cel puţin o dată la doi ani apar dispozitive care schimbă regulile jocului şi obligă companiile concurente să pluseze pentru a ţine pasul. Exemple de astfel de dispozitive sunt primul iPhone, primul smartphone cu procesor dual-core, primul terminal rezistent la apă sau Essential Phone, telefonul abia anunţat de către Andy Rubin, „părintele” Android.
Vă prezentăm o scurtă trecere în revistă a celor mai importante smartphone-uri lansate vreodată, în opinia redactorilor Go4it. Am inclus în listă doar telefoanele inteligente, nu şi modelele standard precum Motorola DynaTAC (primul telefon mobil) sau Sharp J-SH04 (primul telefon cu cameră).
 
În cazul în care consideraţi că ne-a scăpat un model important, vă rugăm să scrieţi despre el în secţiunea de comentarii. 
 
IBM Simon Personal Communicator – 1993
 
Acesta a fost primul telefon cu ecran tactil şi primul smartphone disponibil pe piaţă. Realizat de IBM în colaborare cu Bellsouth, terminalul a fost vândut doar în SUA. Comenzile erau date prin ecran şi prin intermediul unui stylus. La lansare, un IBM Simon costa 900 de dolari. Au fost vândute aproximativ 50.000 de unităţi. 
 
Nokia 9000 Communicator – 1996
 
Acesta este considerat de mulţi oameni primul smartphone adevărat. Dispozitivul cântărea 397 de grame, avea o memorie de doar 8 MP, display monocrom şi tastatură Qwerty.
 
Nokia 9210 Communicator – 2000
 
Nokia 9210 a fost primul smartphone din lume cu ecran color. A fost unul dintre puţinele modele de telefoane capabile să trimită şi să primească faxuri.
 
BlackBerry 5810 – 2002
 
Acesta a fost primul model de smartphone BlackBerry. Compania a dominat piaţa câţiva ani după aceea, având un singur rival de temut: Nokia. Atrage atenţia la acest model faptul că nu dispunea de difuzor şi microfon. Utilizatorii puteau vorbi la telefon doar prin intermediul unei căşti.
 
Citeşte continuarea pe Go4it.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase