Home » Știință » S-a DOVEDIT ştiinţific! Pericolul major la care se expun toţi bărbaţii care îşi ţin telefonul în buzunar

S-a DOVEDIT ştiinţific! Pericolul major la care se expun toţi bărbaţii care îşi ţin telefonul în buzunar

Publicat: 23.02.2016
Bărbaţii care îşi pun telefonul mobil într-un buzunar de la pantaloni sau vorbesc la telefon o oră pe zi riscă să aibă probleme de fertilitate, avertizează oamenii de ştiinţă.
Cercetările arată că cantitatea spermei poate fi, de asemenea, redusă vorbind în timp ce telefonul se află la încărcat sau chiar dacă este ţinut pe noptieră în timpul nopţii. 
 
Calitatea spermei în rândul bărbaţilor din ţările occidentale este în continuă scădere şi este considerat drept factorul ce cauzează 40 % din nereuşitele cuplurilor de a concepe un copil.
 
Căldura şi activitatea electromagnetică care sunt emise de un telefon mobil sunt considerate elemenetele principale care distrug calitatea spermei şi determină moartea spermatozoizilor. 
 
Cercetătile conduse de un expert britanic de fertilitate îi avertizează pe bărbaţi despre riscurile „dependenţei” de telefoanele mobile.
 
 
O echipă israeliană de oamenii de ştiinţă a monitorizat 106 bărbaţi care au frecventat o clinică de fertilitate timp un an.
Studiul a aratat că bărbaţii care s-au conversat la telefon pentru mai mult de o oră pe zi au fost de două ori mai susceptibili de a avea o calitate scăzută a spermei, la fel ca cei care au vorbit pentru mai puţin de o oră, dar vorbeau la telefon atâta timp cât dispozitivul se afla la încărcat. Aceste categorii au o probabilitate dublă de a suferi de probleme de fertilitate.
 
De asemenea, s-a constatat că 47 la sută dintre bărbaţii care au ţinut telefoane la o distanţă de 50 cm de zona inghinală au avut un nivel spermatic grav afectat, comparativ cu doar 11 la sută din populaţia generală.
 
„Numărul spermatozoizilor a scăzut atât de mult încât concepţia ar deveni foarte dificilă. Dacă încercaţi să concepeţi un copil şi nu vă reuşeşte timp de un an, ar trebui să vă gândiţi că poate telefon mobil este de vină”, a declarat profesorul Martha Dirnfeld, de la Universitatea Technion din Haifa, care a efectuat studiul.
 
Profesorul Gedis Grudzinskas, un consultant în domeniul fertilităţii la Spitalul londonez St. Georgen, a declarat: „Oamenii trebuie să se gândească la starea lor de sănatate să încerce, să nu mai fie dependenţi de telefoanele lor”.
 
Studiul concluzionează că bărbaţii care împreună cu partenerele lor planifică să conceapă un copil ar trebui să-şi oprească dispozitivele în timpul încărcării lor şi să le păstreze la o distanţă de cel puţin 50 de cm de zona inghinală.
 
Sursa: Mail Online
 
Vă recomandăm şi aceste articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase