Home » Lumea digitală » VIDEO. Selecţie naturală sau de ce nu este bine să muşti dintr-o baterie de smartphone. Lecţie dură de viaţă pentru un tânăr din China

VIDEO. Selecţie naturală sau de ce nu este bine să muşti dintr-o baterie de smartphone. Lecţie dură de viaţă pentru un tânăr din China

Publicat: 26.01.2018
Toată lumea ar fi trebuit să ştie până acum că muşcatul dintr-o baterie de smartphone este un lucru destul de periculos, mai ales dacă avem în vedere cazurile în care acestea mai au obiceiul să explodeze de la sine. Un tânăr din China este o excepţie de la regulă, iar filmarea arată cum acesta a încercat să ia o îmbucătură zdravănă dintr-o baterie. Rezultatul este oarecum previzibil. Şi exploziv.

Clientul dorea să îşi cumpere o baterie pentru iPhone-ul său la un magazin de electronice din China, iar în căutările sale pentru produsul perfect, a decis să-l încerce într-un mod care ar trebui să rămână în contextul unui magazin alimentar: a muşcat dintr-o baterie pe care o considera bună pentru smartphone-ul său.

Apoi, s-a întâmplat inevitabilul şi bateria a explodat.

După cum se vede în video-ul de mai sus, imediat ce şi-a înfipt dinţii în baterie, aceasta a explodat în faţa lui, cu o flacără ce a acoperit întreaga masă şi mai mult decât atât, a pus în pericol şi alţi câţiva clienţi, potrivit Science Alert.

Într-un mod neaşteptat, nimeni nu a fost rănit de eveniment, ceea ce este incredibil pentru că explozia a avut loc atât de aproape de clienţi.

De ce omul a decis să muşte din baterie, rămâne un mister.

Deşi acesta şi-a învăţat lecţia (să sperăm), noua întâmplare arată cât de periculoase şi instabile sunt bateriile reîncărcabile litiu-ion. Dacă protecţia ajunge din greşeală să fie perforată, există marele risc ca anodul şi catodul să fie în contact, ducând la supraîncălzirea bateriei şi eventual la explozia acesteia.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

A fost inventată o nouă baterie cu o viaţă mult mai lungă decât orice altă baterie

Cum să confecţionezi o baterie acasă. Nu e atât de complicat – VIDEO

Reuşita care ne va schimba viaţa: baterii de 30 de ori mai puternice, ce se încarcă de 1.000 de ori mai repede!

O baterie nou inventată va revoluţiona industria dispozitivelor electronice

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase