Home » Lumea digitală » Mare atenţie! WhatsApp îţi poate face mari probleme. Funcţia care îţi face numărul de telefon public pe Google

Mare atenţie! WhatsApp îţi poate face mari probleme. Funcţia care îţi face numărul de telefon public pe Google

Mare atenţie! WhatsApp îţi poate face mari probleme. Funcţia care îţi face numărul de telefon public pe Google
Credit foto: Profimedia
Publicat: 16.06.2020

Vulnerabilitatea care a fost descoperită afectează funcția „Click to Chat”.

WhatsApp este una dintre mai folosite aplicații de mesagerie din lume pentru câteva miliarde de utilizatori și, din această cauză, o potențială vulnerabilitate atrage imediat atenția. Un expert în securitatea cibernetică susține că aplicația îți poate face numărul de telefon public pe WhatsApp, notează Antena 3.

Vulnerabilitățile legate aplicației au legătură cu funcția „Click to Chat”, mai puțin cunoscută de utilizatori. Această funcție ne permite să purtăm o conversație cu un operator din call center-ul unui site sau al unui furnizor de servicii.

Această funcție poate lega contul de pe o platformă cu cel de WhatsApp , cu ajutorul unui cod QR, ceeace, conform TechRadar prezintă un risc asupra datelor nostre personale, în special asupra numărului de telefon. Athul Jayaram, expert în securitate, explică faptul că această operațiune poate face ca un număr de telefon să ajungă în rezultatele căutărilor publice de pe diferite browsere.

Un număr de telefon public ne expune în fața atacurilor și escrocheriilor

Publicare numărului de telefon nu reprezintă o simplă încălcare a intimității noastre, după cum ne avertizează experții în securitate această situație ne poate expune unor atacuri cibernetice sau unor escrocherii.

În mod obișnuit, WhatsApp se mândrește cu standardele sale de confidențialitate a datelor utilizatorilor săi prin folosirea criptării end-to-end pentru toți cei care participă la o conversație. Totuși, aceste știri arată că există posibilitatea ca informațiile utilizatorilor nu sunt în deplină siguranță.

Citește și:

WhatsApp limitează numărul de distribuiri pentru a limita dezinformarea

WhatsApp trece pe modul ”întunecat” pentru a proteja ochii utilizatorilor

Mesajul primit pe Whatsapp care te poate lăsa fără bani în cont dacă eşti credul

Hackerii devin mai inventivi. Cum poţi rămâne fără contul de WhatsApp şi să îţi pui prietenii şi familia în pericol

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase