Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Care este cel mai puternic muşchi din corpul omenesc?

Care este cel mai puternic muşchi din corpul omenesc?

Care este cel mai puternic muşchi din corpul omenesc?
Publicat: 11.08.2014
Spre surprinderea multor persoane cei mai puternici muşchi din organismul uman nu sunt cei ai braţelor, umerilor, pieptului sau chiar ai coapselor.

Unii autori susţin că există un număr de circa 650 de muşchi în corpul omenesc, întimp ce alţii susţin cî au identificat până la 840 de muşchi. De fapt, există trei mari categorii de muşchi, muşchiul cardiac, muşchii netezi şi muşchii striaţi sau muşchii scheletici care pot fi acţionaţi voluntari.

Între toţi muşchii, se dinstinge invariabil muşchiul cardiac, nimeni altul decât muşchiul cel mai rezistent şi mai activ pe durata vieţii omeneşti. Muşchiul cardiac se mişcă continuu de la naştere până la moarte, fără nicio pauză.

Deloc întâmplător, cei mai puternici muşchi dacă este să luăm în considerare forţa exercitată de muşchiul propriuzis, sunt acei muşchi care au cea mai mare grosime în secţiune. Asta deoarece tensiunea exercitată de fibrele musculare ale muşchilor scheletici nu variază foarte mult. Deci, cu cât un muşchi este mai gros în secţiune, cu atât este mai puternic.

Din aceste motive, cel mai puternic muşchi din corpul omenesc este în acelaşi timp şi cel mai mare şi mai voluminos. Este vorba evident de muşchii fesieri, sau gluteus maximus, cum sunt aceştia denumiţi ştiinţific. Muşchii fesieri au evoluat pentru a fi cei mai puternici deoarece ei nu doar că susţin vertical corpul omenesc, dar datorită lor putem merge, putem alerga, putem lovi puternic cu piciorul şi ne putem aşeza şi ridica.

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase